Heb ik een probleem dan? Ziektebesef en interventies bij hersenletsel

Code 038

Praktisch
Type activiteit: Studiedag Pasen
Wanneer 11/04/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar VIVES Brugge
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 01/04/2019
Accreditering voor artsen werd aangevraagd
Aantal uren vorming 6u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

NAH / ziektebesef / ziekte-inzicht / casuïstiek
 

Inhoud

NAH heeft een enorme impact, zowel op het leven van degene die het overkomt als op zijn/haar omgeving. Maar al te vaak beseft de cliënt niet goed wat er aan de hand is. Hoe ga je hier als hulpverlener mee om? Er is geen standaardcliënt en geen standaardaanpak. Aan de hand van de drie types cliënten (de voorbijganger, de zoeker en de klant) komen tijdens deze studiedag passende interventies aan bod. Ze helpen je als hulpverlener om stap voor stap bij de hulpvraag uit te komen en van daaruit hulp op maat te bieden.

Tijdens deze studiedag bespreken we eerst de theoretische achtergrond. We lichten deze toe aan de hand van beeldmateriaal. We sluiten dit onderdeel af met een casus. Daarna volgen drie blokken van ongeveer anderhalf uur waarin we eerst de interventies per type cliënt bespreken en vervolgens oefenen om de interventies toe te passen.

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een eigen casus meebrengen over hun rol als hulpverlener. U ontvangt de nodige informatie na inschrijving. Basiskennis over NAH wordt verondersteld.

Aanbod: Wie wil, kan het boek ‘Ga toch weg’ tijdens de studiedag kopen. Dit is het vervolg op het boek ‘Heb ik een probleem dan?’.
 

Door wie?

Arno Prinsen
Gezondheidszorgpsycholoog

Is werkzaam als docent en raadgever op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel. Hij werkt freelance voor diverse zorginstellingen in Nederland en België.


Voor wie?

Therapeuten, begeleiders, verpleegkundigen of verzorgenden die dagelijks te maken hebben met personen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel).
 

Over wie?

Vanaf 18+
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140