Een andere kijk op gedrag bij ASS in de klas

Code 130

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 30/11/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 149,00 - € 119,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 23/11/2020
Aantal uren vorming 6u
Ik schrijf me in

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Vertraagde emotionele ontwikkeling / functie gedrag / verduidelijking in ruimte, tijd en aanpak
 

Inhoud

We verkennen de cognitieve en zintuiglijke stijlen met de implicaties voor het specifieke gedrag bij ASS. Kinderen en jongeren vertonen vaak een vertraagde emotionele ontwikkeling, vragen verduidelijking in tijd, ruimte en in aanpak. Ook speelt de zintuiglijke informatieverwerking een grote rol bij onder- en overprikkeling in de klas.
 

We onderzoeken de kenmerken en functies van dit gedrag, bekijken gericht onderzoek o.a. SEO, 4 kwadranten, 21 zintuiglijke stijlen, ABC-schema, enz.
 

Deze methodieken worden onder vorm van een workshop met verschillende doe-opdrachten ingeoefend. Als leerkracht, ondersteuner, therapeut blijf je in je kracht staan en je kan ermee concreet aan de slag gaan. Eigen inbreng a. d. h. v. een vooraf ingestuurde casus is mogelijk.
 

Dit is een workshop waarin theorie en praktijk aan elkaar gekoppeld wordt, zodat je met concrete handvatten terug naar huis gaat.
 

Door wie?

Karen Van Dyck

Psychomotorisch therapeut in privépraktijk

Psychotherapeut i.o.

Erkend auti-en gedragscoach

Ondersteuningsnetwerk VOKAN (Voorheen GON-coördinatie type3-type9)

Gastspreker bij verschillende organisaties

 


Voor wie?

Voor leerkrachten en ondersteuners uit het (buiten)gewoon basis- en secundair onderwijs, en therapeuten uit Centra voor Ambulante Revalidatie en aanverwante sectoren.
 

Over wie?

3 tot 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Ik schrijf me in

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140