CO-OP benadering: een probleemoplosser worden voor dagelijkse activiteiten (voor leden Ergotherapie Vlaanderen en stagebegeleiders Thomas More)

2019/159

Praktisch
Type activiteit: Workshop
Wanneer 05/11/2019 - 06/11/2019 - 09/03/2020
Uur 09:30 tot 16:30
Waar Thomas More Campus Geel
Prijs € 360,00 - € 360,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 29/10/2019
Aantal uren vorming 18u

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Afdrukbare fiche

 

 

Trefwoorden

CO-OP / interventie / dagelijkse activiteiten uitvoeren / (motorisch) leren stimuleren
 

Inhoud

Cognitive Orientation to daily Occupational Performance (CO-OP) is een cliëntgerichte interventie gebaseerd op (motorische) leer- en gedragstheorieën, geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. De CO-OP ApproachTM is uit diverse onderzoeken effectief gebleken voor kinderen/jongeren met diverse diagnoses, en eveneens voor volwassenen met NAH en CVA.
 

Een therapeut begeleidt de cliënt bij het leren of verbeteren van dagelijkse activiteiten. De cliënt leert het handelen te analyseren en cognitieve strategieën te verwerven en zo problemen op te lossen. De CO-OP benadering is een cliëntgerichte, activiteitgerichte interventie die het (motorisch) leren stimuleert zodat cliënten, wanneer ze problemen ervaren in andere contexten of bij nieuwe activiteiten, ook dan cognitieve strategieën kunnen aanwenden om de activiteit naar tevredenheid uit te voeren. Door deze transfer van leren wordt participatie mogelijk.
 

Deze workshop bestaat uit twee opeenvolgende dagen en een derde dag vier maanden later. Tijdens de tweedaagse gaan we in op cliëntgerichte doelbepaling, de uitvoering van  de dagelijkse activiteiten in de context observeren en analyseren met behulp van de PQRS en DPA en het kind begeleiden door middel van begeleid ontdekken om een strategiegebruiker te worden.  Op dag 3 werken we met casuïstiek en vragen van deelnemers. Deze dag is interactief en gevarieerd, zodat deelnemers feedback ontvangen op het toepassen van CO-OP benadering in de eigen praktijk en verdieping van de CO-OP benadering kan plaatsvinden.
 

Door wie?

Rianne Jansens

Ergotherapeut, heeft gewerkt met kinderen/jongeren van 0-20 jaar met diverse beperkingen.   Docent opleiding ergotherapie en onderzoeker bij onderzoeksgroep Ondersteunende Technologie in de Zorg, Zuyd Hogeschool in Heerlen.
 

Jolien van den Houten

Heeft als ergotherapiedocent gewerkt binnen Zuyd Hogeschool Heerlen en als kinderergotherapeut. Is betrokken bij het DCD netwerk Nederland.

Ze zijn beide sinds 2006 CO-OP instructor: http://co-opacademy.ca/education-and-workshops/co-op-workshops/finding-a-certified-instructor/
 

Voor wie?

Voor ergotherapeuten (maar ook voor andere hulpverleners) werkzaam met cliënten die problemen ervaren bij het uitvoeren van dagelijkse (motorische) activiteiten ten gevolge van DCD, ADHD, ASS, NAH, CP,SB en dystonie.
 

Over wie?

6 - 18+ jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Accreditatie - 24 punten bij:

 

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

De uiterste inschrijfdatum voor deze vorming is reeds verstreken. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140