Ben jij al intercultureel competent? Omgaan met zorg in een superdiverse samenleving

2019/170

Praktisch
Type activiteit: Studiedag
Wanneer 12/12/2019
Uur 09:30 tot 16:30
Waar VIVES Brugge
Prijs € 102,00 - € 87,00 voor participanten
Info
Dit is een reductieprijs voor participanten. Vzw's uit de non-profit kunnen participant worden. In ruil voor een vast jaarlijks bedrag (608 euro in 2017) krijgen ze voordelen (o.a. reductie bij inschrijvingen). Meer info over participantschap vindt u bij OVER ONS
Doelgroep Professioneel
Info
Sig organiseert zowel vorming voor breed publiek (mensen met een beperking, partners, ouders, grootouders, enz.) als voor professionele hulpverleners. Het inhoudelijk niveau van de vorming is aangepast aan de doelgroep.
Uiterste inschrijvingsdatum 10/12/2019
Aantal uren vorming 6u

Deze vorming werd geannuleerd

Afdrukbare fiche

 

Trefwoorden

Interculturaliteit / superdiversiteit / samenleving / hulpverlening
 

Inhoud

Vertrekkend vanuit de superdiverse samenleving vandaag de dag gaan we op zoek naar de talenten die zorgverleners moeten ontwikkelen en hoe ze die omzetten in de praktijk.

Deelnemers worden uitgedaagd om over hun eigen interculturele competenties na te denken en erin te oefenen. Tijdens de studiedag leer je o.a. meer over de band tussen taal en cultuur, culturele dimensies die het zorglandschap bepalen, de effecten van vooroordelen en discriminatie, witte privileges en gevoelige zones in de interculturele interactie. Het aanbod bestaat uit een praktijkgerichte uiteenzetting met ervaringsgerichte oefeningen. Er is veel ruimte om eigen casussen in te brengen en vragen te stellen.

Nieuwsgierig? Kom meedoen! 
 

Door wie?

Fanny Matheusen
Goesthing bvba
Maatschappelijk werker en sociaal pedagoog

Als transitiepedagoge heeft Fanny van haar passie haar werk gemaakt. Ze begeleidt mensen en/in groepen bij het durven werken met verschil. Ze leert je te luisteren naar de wijsheid van de minderheid. Fanny combineert praktijk en theorie op een eigen wijze. Ze zet je aan het denken met haar meervoudige blik op wat er in de samenleving gebeurt en haar verbondenheid met mensen en anderszijn.

Fanny is oprichter en bezieler van Goesthing bvba en initiatiefneemster van HUMMUS, House of Deep Democracy. Ze is auteur van de boeken Van zondebok naar zebra en Mijn held is een hulpverlener. Ze is practitioner, instructor en supervisor in de Deep Democracy Lewis-methode.


Voor wie?

Voor alle beroepsgroepen relevant.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Deel deze cursus op Facebook, Twitter of Google+:

Deze vorming werd geannuleerd

 

Sig vzw - Pachthofstraat 1 - 9308 Gijzegem
tel. 053 38 28 18 - fax 053 38 28 19 - - Erkenningsnr. KMO 02140