Het meisje dat niet kan lachen

Psycho-educatie over aangezichtsverlamming
Auteur Wendy De Maeght en Liesbet Desmet
Prijs € 19,90
Extra 24 pagina's
ISBN 9789058731258
Categorie Hersenletsel (NAH)
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Nieuw kinderboek over aangezichtsverlamming

Het meisje dat niet kan lachen

Het is de eerste schooldag. Elena is zenuwachtig en een beetje bang voor de reacties van andere kinderen. Ze ziet er namelijk anders uit. Ze is geboren met een aangezichtsverlamming.

Al snel ontdekt ze samen met haar vriendjes dat het helemaal niet erg is om er een beetje anders uit te zien. Want vanbinnen zijn we eigenlijk allemaal hetzelfde. 

Aan de hand van dit (voorlees)boekje leren kinderen meer over een aangezichtsverlamming en de gevolgen ervan. Ze gaan met Elena op stap om te ontdekken hoe je met een aangezichtsverlamming kan omgaan.

> Bekijk hier de online boekvoorstelling (opname YouTube)

> Preview kinderboek
 

Meer info over aangezichtsverlamming?

Een perifere aangezichtsverlamming is een verlamming van (meestal) één zijde van het aangezicht. Dit komt door een uitval van de aangezichtszenuw (of nervus facialis) aan die zijde. Het meest opvallend zijn de problemen met het bewegen van de verlamde aangezichtshelft (bv. wenkbrauwen optrekken, glimlachen, de ogen sluiten, enz.) maar ook veranderingen in smaak, traan- en speekselproductie zijn rechtstreekse gevolgen. De verlamming kan aangeboren zijn maar kan ook ontstaan op elke leeftijd (verworven). In een aantal gevallen kan de verlamming ook tweezijdig zijn. Dan zijn zowel in de linker als rechter aangezichtshelft, de bewegingen van voorhoofd, ogen, mond, … verstoord. Een aangezichtsverlamming heeft ingrijpende gevolgen op verschillende vlakken (fysisch, functioneel, emotioneel, sociaal, enz.).

Meer info over aangezichtsverlamming en lotgenotencontact? > www.aangezichtsverlamming.eu 

 

Dit kinderboekje kwam tot stand in het kader van een bachelorproef in de opleiding Logopedie en Audiologie aan de Thomas More Hogeschool. Promotoren:

  • Liesbet Desmet, logopedist/mimetherapeut & docent Arteveldehogeschool Gent
  • Ineke Wilssens, logopedist & docent Thomas More Hogeschool Antwerpen

 

 
 

 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS