Mama krijgt een hersenbloeding

Kinderboek over hersenbloeding, met uitleg voor ouders
Auteur Sarah Wulteput
Prijs € 14,00
Extra 24 pagina's
ISBN 9789058731173
Categorie Hersenletsel (NAH)
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Nieuw kinderboek over hersenbloeding (beroerte, VCA)

Jaarlijks krijgen 19.000 Belgen een beroerte. Dit nieuwe kinderboek legt op een heldere manier aan kinderen uit wat er aan de hand is bij een hersenbloeding, een van de verschijningsvormen van een hersenberoerte.

Mama krijgt een hersenbloeding

Kasper komt thuis na een middag spelen bij zijn vriend. “Dag mama, ik ben terug!”, roept hij. Maar er komt geen reactie. Wanneer hij de woonkamer binnen wandelt, ziet hij mama op de grond liggen. Wat is er gebeurd? 

Dit prachtig geïllustreerde kinderboek van Sarah Wulteput (illustraties: Seppe Van den Berghe) geeft meer uitleg over een hersenbloeding. Snel handelen is belangrijk om hersenschade zoveel mogelijk te voorkomen. Een hersenbloeding is een zeer ingrijpende gebeurtenis, met vaak een langdurig herstel tot gevolg. Het boek helpt om dit bespreekbaar te maken met je kind. Naast een hersenbloeding kan ook een herseninfarct of een hersentrombose optreden. Deze drie termen noemen we in de volksmond ‘een beroerte’. Hierbij herkennen we vaak dezelfde symtomen: verlamming van een lidmaat of een scheef hangende mondhoek.

> Preview PDF

Een initiatief dat kinderen op hun maat en niveau wil betrekken bij en informeren over medische aandoeningen, uitgegeven door Sig, met de steun van Kinder-maat (www.kinder-maat.com), de Hersenletsel Liga (www.hersenletselliga.be), de Belgian Stroke Council (https://belgianstrokecouncil.be/nl/).
 

 

 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS