Opnieuw vogels horen

Een nieuw leven met een cochleaire implant (na Coch-gen / DFNA9)
Auteur Els Duchesne
Prijs € 12,00
Extra 86 pagina's
ISBN 9789058731074
Categorie Gehoor - Zien
BESTELLEN
Korte inhoud

‘Wablief’ kan ik al op zeven verschillende manieren zeggen. Dat komt omdat ik sinds begin 2010 in een mallemolen terechtgekomen ben die mijn leven sterk bepaald heeft. Ik verloor een groot deel van mijn gehoor, maar ook heel wat andere dingen. Mijn omgeving leeft mee, maar kan zich niet voorstellen wat de impact en de gevolgen van mijn genetische aandoening (Coch-gen - DFNA9) zijn. Ik word vaak geconfronteerd met ‘domme’ vragen of opmerkingen, omdat je aan mij niet ziet hoe moeilijk het allemaal soms is. Daarom heb ik een getuigenis geschreven, in een poging mensen met gelijkaardige problemen een gevoel van (h)erkenning en hun omgeving meer inzicht te geven. 

Een fragment: “Ondertussen ben ik een soort ‘bionische vrouw’ geworden, met drie verschillende hoorapparaten op mijn hoofd, waaronder een cochleair implantaat (kortweg CI). Wanneer ik naar de kapper ga, maak ik daar vaak een grapje over. Bril af, hoorapparaten uit, CI afnemen: een bionische vrouw heeft wat werk voor de kapbeurt van start kan gaan …”

Professor Offeciers, onder meer bekend van Topdokters op Vier: “Heel mooi, leesbaar, eerlijk en ongetwijfeld van grote waarde voor mensen die dezelfde weg moeten afleggen. Vol hoop, vol strijdbaarheid, maar realistisch. Een prachtig document dat aangeeft hoe je in het leven moet staan: aanvaarden wat je niet kan veranderen, maar vechten om de dingen te realiseren die wél kunnen.”

Auteur Els Duchesne

Een uitgave van Sig i.s.m. AHOSA

 

BESTELLEN
CONTACTEER ONS