Rekenzwakke kinderen leren omgaan met de rekenwereld tot 100

Theme
Leerstoornis
Type Studiedag
Code 124
Date(s) 06/12/2024
Time 09:00h until 16:00h
Location Online
Price € 122,00 - € 105,00 for participants
Registration deadline 08/11/2024
Duration 6,00h
Professional training
Register
Extra info

Niet te missen, want ...

 • "Heel concreet, heel toepasbaar en in klare taal gebracht."
 • "Veel praktische handvaten en ik heb leuke nieuwe materialen aangereikt gekregen."
 • "Heel volledige studiedag waarop je veel informatie en duidelijke voorbeelden krijgt."
   

Trefwoorden

Rekenproblemen - getalopbouw tot 100 - rekenstrategieën
 

Inhoud

De rekenwereld tot 100 betekent een belangrijke uitbreiding van de rekenvaardigheid. Kinderen leren de eerste principes van de getalopbouw, het vermenigvuldigen en delen. De eerste rekenverhaaltjes komen aan bod, het  optellen/aftrekken wordt uitgebreid en alles gaat een heel stuk sneller. Wanneer we kinderen met rekenmoeilijkheden onderzoeken, vinden we bijna altijd hiaten in die rekenmaterie terug.

Deze online studiedag vertrekt vanuit de observatie van het kind. Welke fouten maakt het? Welke strategieën volgt het? Waar loopt het mis? Maar ook, waar gaat het goed? Vanuit die analyses proberen we te begrijpen wat de basisstrategie van het kind is en hoe we er gericht mee kunnen werken. Zodra het kind nieuw inzicht verworven heeft, moet het aan de slag met oefeningen. Dat gebeurt op een speelse manier, zodat de motivatie voor het oefenen vanuit het kind zelf komt.
 

Door wie?

Hilde Heuninck
Logopedist

Al meer dan 35 jaar legt Hilde Heuninck zich toe op het begeleiden van kinderen met ernstige rekenmoeilijkheden. Ze is auteur van verschillende praktijkboeken. In haar werk zoekt ze altijd naar strategieën, ondersteuningen en werkvormen die de kinderen inzicht bijbrengen en hen motiveren om dit inzicht in te oefenen. Meer info via www.hildeheuninck.be.
 

Voor wie?

Logopedisten, ergotherapeuten, zorg- en taakleerkrachten die in hun praktijk rekenzwakke kinderen begeleiden.
 

Over wie?

6 tot 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling van de dag:

 • 9.00 - 10.15 uur
 • pauze
 • 10.30 - 12.00 uur
 • pauze
 • 13.00 - 14.15 uur
 • pauze
 • 14.30 - 16.00 uur

ZOOM
Je volgt deze online studiedag via het platform Zoom. Je krijgt ten laatste op 5/12 een e-mail met een link naar de online studiedag en wat praktische informatie. Kreeg je op 5/12 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS