Autisme en zelfverwonding: welke rol spelen de zintuigen?

Theme
Autisme (ASS)
Type Webinar
Code 108
Date(s) 01/07/2024
Time 10:00h until 12:00h
Location Online
Price € 38,00 - € 33,00 for participants
Registration deadline 30/06/2024
Duration 2,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Autisme / zelfverwonding / automutilatie / zintuigen
 

Inhoud

Automutilatie of zelfverwondend gedrag is soms erg lastig om mee geconfronteerd te worden. Ook is het niet altijd duidelijk vanwaar dit gedrag komt. Nochtans is het enorm belangrijk om de oorzaak te kennen als we op zoek willen gaan naar een werkende strategie. In dit webinar onderzoeken we samen de zintuiglijke piste, een mogelijke over- of onderprikkeling, die aan de basis ligt.

Zelfverwondend gedrag heeft niet altijd een zintuiglijke oorzaak, maar als we er ook het interne zintuig interoceptie bij betrekken merken we al snel dat dit wel een sterke invloed kan hebben. We staan uiteraard ook stil bij een aantal strategieën die je kan inzetten. We richten ons in dit webinar op het hele autistische spectrum (en zelfs wat breder), dus alle leeftijden en ontwikkelingsniveaus.

Door wie?

Steven Degrieck
Orthopedagoog, opleider Huis Helder 

Steven Degrieck is als orthopedagoog al meer dan 25 jaar bezig met het geven van cursussen en begeleidingen rond autisme over heel Europa. Daarnaast is hij auteur van verschillende praktische boeken rond autisme.
 

Voor wie?

Begeleiders van mensen met ASS in diverse contexten. Geen voorkennis vereist rond zelfverwonding, wel basiskennis autisme.
 

Over wie?

We hebben het in brede zin over mensen met ASS. Van kind tot volwassene, van verstandelijke beperking tot normale begaafdheid. 
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling:

  • 10.00 - 12.00 uur

ZOOM

Je volgt deze webinar via het platform Zoom. Je krijgt op 28/06 een e-mail met een link naar de webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 28/06 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS