SCID-5 Junior: een klinisch interview om psychische problemen te bevragen bij kinderen en jongeren

Theme
Geestelijke gezondheid
Type Workshop
Code 157
Date(s) 22/11/2024
Time 09:00h until 12:30h
Location Online
Price € 120,00 - € 96,00 for participants
Registration deadline 22/10/2024
Duration 3,50h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Klinisch interview / psychische problemen / DSM-5 / kinderen en jongeren
 

Inhoud

Wereldwijd lijdt 10 tot 20 procent van de kinderen en adolescenten aan een psychische stoornis. Om deze groep kinderen en jongeren tijdig op te merken, te ondersteunen en te voorzien van een kwalitatieve behandeling is een goede diagnostiek noodzakelijk.

Bovendien is een goede diagnostiek ook een must voor wetenschappelijk onderzoek naar onderliggende mechanismen. De gouden standaard voor het classificeren van psychische problemen is het afnemen van een klinische interview bij meerdere informanten.

Tijdens deze online workshop hebben we het over de inhoud en het gebruik van de SCID-5 Junior. We geven hierbij praktische tips en tricks over hoe het gebruik van een klinisch interview ingebed kan worden in de praktijk en waarop je moet letten tijdens de afname.

De theoretische inleiding van deze workshop is vooraf op video opgenomen (een PowerPoint-presentatie met spraak (mp4 bestand) van ongeveer 2,5 uur). Van de deelnemers aan de online workshop, bestaande uit een halve dag, wordt verwacht dat ze deze video vooraf bekeken hebben. Wij raden aan om de handleiding van de SCID-5 Junior bij de hand te hebben tijdens de online cursusdag, maar dit is NIET verplicht.

De prijs van de SCID-5 Junior is NIET inbegrepen in het inschrijvingsgeld voor deze vorming. Het SCID-5 Junior Interview en de bijhorende scoreformulieren kan je bestellen bij Boom Psychologie & Psychiatrie via deze link SCID-5 Junior
 

Door wie?

Laura Wante
Professor aan de Universiteit Gent - Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie
Klinisch psycholoog in de praktijk voor klinische psychologie en gedragstherapie 'Plan C'.
 

Voor wie?

Klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen of psychiaters die classificeren met de DSM-5
 

Over wie?

De SCID-5 Junior wordt gebruikt om psychische problemen in kaart te brengen bij kinderen en jongeren tussen 8 en 18 jaar.
 

Praktisch

Documentatie en hosting inbegrepen.

Maximum 15 deelnemers

ZOOM
Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 21/11 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 21/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond geestelijke gezondheid? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS