Selectief mutisme - Behandeling aan de hand van cognitieve gedragstherapie

Theme
Geestelijke gezondheid
Type Workshop
Code 105
Date(s) 12/07/2024
Time 09:00h until 12:00h
Location Online
Price € 103,00 - € 83,00 for participants
Registration deadline 12/06/2024
Duration 3,00h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Selectief mutisme / spreekangst / behandeling
 

Inhoud      

Kinderen met selectief mutisme zijn wel in staat om te spreken en begrijpen de taal goed, maar spreken niet in bepaalde sociale situaties, bijvoorbeeld op school. In deze workshop leer je meer over de behandeling van kinderen met selectief mutisme aan de hand van cognitieve gedragstherapie. We besteden specifiek aandacht aan de basisprincipes van het behandelprogramma Spreekt voor Zich, ontwikkeld voor kinderen van ca. 4-8 jaar oud.

We laten praktische richtlijnen voor professionals aan bod komen en gaan verder kort in op onderzoek naar de effectiviteit van deze behandelmethode.

De workshop bestaat uit korte theoretisch gedeeltes, afgewisseld met praktische toepassingen. Deelnemers zullen actief participeren via diverse oefeningen en een casusbespreking. Er is ook veel ruimte voor vragen en interactie.

Belangrijk: De prijs van het behandelprogramma 'Spreekt voor zich' is NIET inbegrepen in de prijs van deze vorming! Voor het gebruik van het programma vraagt de Stichting Behandeling Selectief Mutisme een bijdrage van 97 € per kind. U hoeft het behandelprogramma niet aan te kopen om deze online workshop te kunnen volgen.                           

Het behandelprogramma kan enkel besteld worden door een psycholoog of een orthopedagoog die aangesloten is bij de VVGT of door een erkend klinisch psycholoog of klinisch orthopedagoog! De behandeling aan de hand van het programma dient steeds door of onder regie van een psycholoog of orthopedagoog met ervaring inzake gedragstherapeutische behandeling te gebeuren. Voor meer informatie omtrent deze voorwaarden zie volgende link: Therapiemethode Spreekt voor zich

Door wie?

                                   

Dorea van Wees, MsC                                       dr. Donna de Maat
Orthopedagoog i.o. tot gz-psycholoog      Basispsycholoog en onderzoeker                                                                                               

Voor wie?

Psychologen, orthopedagogen, logopedisten en andere professionals die werken met kinderen met ontwikkelingsstoornissen, in het bijzonder kinderen met (een vermoeden van) selectief mutisme. Deze workshop is het meest passend voor professionals met enige voorkennis van ontwikkelingsstoornissen en cognitieve gedragstherapie.

Over wie?

Kinderen met selectief mutisme. De workshop gaat vooral in op de doelgroep van het behandelprogramma, namelijk kinderen van ca. 4-8 jaar.

Praktisch

ZOOM

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 11/07 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 11/07 om 14.00 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Maximum 25 deelnemers

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS