‘Toolkit Gedragsproblemen’ voor paramedici

Tien manieren om moeilijk gedrag tijdens therapie te ontmijnen
Theme
Cognitie en gedrag
Type Studiedag
Code 090
Date(s) 14/11/2024
Time 09:30h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 122,00 - € 105,00 for participants
Registration deadline 31/10/2024
Duration 6,00h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Stoorzenders / gedragsproblemen / bruikbare technieken / snelle interventies
 

Inhoud

Als therapeut of paramedicus plan je je therapieën of behandelingen volgens je behandelplan. Je bereidt therapieën voor en weet dat continuïteit en therapietrouw belangrijke voorwaarden zijn om de gestelde doelen te kunnen bereiken, tot je cliënt daar anders over beslist. Moodswings, gedrags-issues of doodgewoon al weerstand maken de uitvoering van dat plan wel eens tot een helse klus. Ongewenst beland je in een strijd waardoor samenwerken heel moeilijk wordt.

Hoe creëer je niet alleen een werkrelatie met je cliënt, maar realiseer je ook een werksituatie waarin je samen doelgericht aan de slag kan geraken én blijven?

Tijdens deze studiedag vullen we samen je ‘TOOLKIT’ met gebruiksvriendelijke, bruikbare interventietechnieken waarmee je in de praktijk dadelijk aan de slag kunt.

Ondersteund door krachtige inzichten uit de positieve psychologie, ontdek en oefen je beproefde methodieken om storende gedragsproblemen of remmende emotionele kwesties aan te pakken en te hanteren in je therapiesessies.
 

Door wie?

Klaar Hammenecker
Weerkracht
Kinderpsycholoog en familiaal bemiddelaar

Klaar heeft jarenlange ervaring als therapeut en pedagogisch coördinator van kinderen met ontwikkelings- en gedragsstoornissen. Ze werkte 16 jaar in een MFC.
 

Voor wie?

Alle geïnteresseerde professionele hulpverleners.
 

Over wie?

3 - 18 jaar
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen. 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS