Vroegdiagnostiek van autismespectrumstoornissen

Theme
Autisme (ASS)
Type Studiedag
Code 084
Date(s) 06/03/2024
Time 09:30h until 12:30h
Location UCLL Heverlee
Price € 61,00 - € 53,00 for participants
Registration deadline 21/02/2024
Duration 3,00h
Professional training

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Autisme (ASS) / vroegdiagnostiek / peuters / multidisciplinair
 

Inhoud

Vroegdiagnostiek van autismespectrumstoornissen (ASS) kan complex zijn wegens een ruime variatie in de normale ontwikkeling en vele andere factoren die de vroege ontwikkeling kunnen beïnvloeden. Differentiële diagnoses en comorbiditeiten moeten dus telkens overwogen worden.

Tijdens deze studievoormiddag belichten we vroegdiagnostiek van ASS en de bijbehorende uitdagingen. We vertrekken vanuit een wetenschappelijke achtergrond, maar meer nog vanuit de klinische praktijk. We overlopen verschillende observatie- en testmaterialen (waaronder ADOS-2 en BSID-III-NL) en hun toepassing in en waarde voor deze doelgroep, met het oog op diagnostische beeldvorming en handelingsgerichte adviezen. Vanuit verschillende disciplines reiken we praktische aanknopingspunten aan om tot een zo betrouwbaar mogelijke diagnostiek te komen.

Deze uiteenzetting omvat ook interactieve componenten.
 

Door wie?

Joke Vandereet
Logopedist

Annelies Bamps
Orthopedagoog

Lyssa de Vries
Kinder- en jeugdpsychiater

Allen werkzaam in het UPC KU Leuven - Expertise Centrum Autisme
 

Voor wie?

Professionelen die in een multidisciplinair kader al aan vroegdiagnostiek doen zoals medewerkers uit de CAR, het COS of zelfstandige multidisciplinaire praktijken
 

Over wie?

Peuters
 

Praktisch

Documentatie en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS