Handvaten voor logopedisten om motivatie bij kinderen te versterken

Theme
Algemeen
Type Workshop
Code 079
Date(s) 23/04/2024
Time 09:00h until 15:30h
Location Online
Price € 179,00 - € 143,00 for participants
Registration deadline 22/04/2024
Duration 6,00h
Professional training
Register on our reserve list
Extra info

Trefwoorden

Zelfdeterminatietheorie / logopedie / kinderen met leer- en ontwikkelingstoornissen / motivatie
 

Inhoud

Deze online workshop is specifiek voor logopedisten die ervaren dat kinderen en hun omgeving (ouders, leerkrachten …) weinig of niet gemotiveerd (meer) zijn. Wat kan je dan doen? Is het werken met beloningssystemen een goed idee? Welke alternatieven zijn er? En hoe komt het dat het ene kind gemotiveerd blijft en het andere niet?

We vertrekken vanuit de Zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan (theoretische kadering) om vandaar een vertaalslag te maken naar de logopedische praktijk. Hoe kunnen we motivatie van kinderen en hun omgeving versterken/bevorderen in de logopedische setting? 

Het is een workshop onder logopedisten waarin we elkaar inspireren, kijken naar wat al werkt én waar we nog kunnen groeien in het versterken van motivatie bij onze cliënten.
 

Door wie?

Anke Van Oevelen
Logopedist - docent Thomas More - loopbaancoach - freelance lesgever
Het Groeiatlier Vremde - www.hetgroeiatelier.be
 

Voor wie?

Logopedisten die werken met kinderen met leer- en ontwikkelingsstoornissen.
 

Over wie?

6 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 22/04 een e-mail met een link naar de online workshop. Kreeg je op 22/04 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 uur tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register on our reserve list
CONTACTEER ONS