Vorming voor buschauffeurs en busbegeleiders - Dag 2: Communicatie, regels en afspraken op de bus

Theme
Algemeen
Type Workshop
Code 047
Date(s) 09/04/2024
Time 09:30h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 205,00 - € 164,00 for participants
Registration deadline 26/03/2024
Duration 6,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Buschauffeurs en -begeleiders / kinderen / communicatie / (verkeers)veiligheid
 

Inhoud

Als buschauffeur of busbegeleider is het fijn als je een goed contact hebt met de kinderen. Voor een goed en veilig verloop van de busrit is het daarnaast belangrijk dat je regels en afspraken op een duidelijke manier kan communiceren met de kinderen. Maar hoe krijg je ze nu aan het luisteren naar jou? Tijdens deze workshop geven we je handvatten om dit te doen en krijg je tips om op een consequente manier om te gaan met de opvolging van afspraken.

Daarnaast letten we op veiligheid in het verkeer en leggen we de basisvoorrangregels uit. We bespreken aan de hand van reële situaties welke gevaren er loeren en welke oplossingen hiervoor bestaan.

Tot slot schenken we ook aandacht aan regels en afspraken op de bus. Vragen zoals 'Hoe breng ik de veiligheidsafspraken duidelijk over?' en 'Hoe zorg ik ervoor dat afspraken en regels ook worden nageleefd?' komen hierbij aan bod. 

Noot: Deze workshop maakt deel uit van een traject bestaande uit twee interactieve dagen. De eerste workshop vindt plaats op dinsdag 13 februari 2024 (zie vorming code 046), de tweede op dinsdag 9 april (zie vorming code 047). Je kan deze workshops afzonderlijk volgen, maar het is ook mogelijk om ineens voor beide workshops samen in te schrijven aan een voordeliger tarief (zie vorming code 045).
 

Door wie?

Simon Dessein (dag 1) en Tom Demuynck (dag 2) van I-Diverso

 

Voor wie?

Buschauffeurs en busbegeleiders werkzaam voor Centra voor Ambulante Revalidatie of andere organisaties uit de zorg-, onderwijs- of welzijnssector.
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 12 deelnemers

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS