Masterclass Slissende Slangen

Theme
Spraak en taal
Type Workshop
Code 036
Date(s) 06/05/2024
Time 09:00h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 325,00 - € 325,00 for participants
Registration deadline 22/04/2024
Duration 6,50h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Articulatie / spraakklankproductie / s-klank / behandeling
 

Inhoud

Controle over de tong is essentieel om tot een goede articulatie in het algemeen te kunnen komen. Voor een /s/, die uit zichzelf al op zoveel manieren gemaakt kan worden, is deze controle nog veel belangrijker, maar ook veel moeilijker. Wat komt er bij kijken om tot een goede /s/ te komen? Waar kan het fout gaan? Hoe zie je dat? En waar steek je dan in? We gaan het samen ontdekken!

De ontwikkeling van een goede /s/ wordt besproken en afgezet tegen wat er gebeurt bij een interdentale, een laterale, een nasale of een anderszins gevormde /s/. Alles wordt geïllustreerd met videobeelden om te leren goed te analyseren wat er nou eigenlijk gebeurt, om ook samen te kunnen bespreken hoe dit begeleid kan worden in de behandeling.

Doelstellingen van deze masterclass zijn:

• Kennis van wat er nodig is voor een goede /s/ productie

• Herkennen van wat er fout gaat wanneer de /s/ niet goed is

• Weten waar en hoe in te steken in de behandeling van een /s/-probleem.

Door wie?

Karin Brinkmann is logopedist, trainer/docent en mentor. Ze heeft 25 jaar een logopedische praktijk gehad in Eindhoven. Daarmee is ze in 2016 gestopt om zich toe te leggen op het geven van lezingen, cursussen en workshops, gericht op sensorische informatieverwerking en op spraakmotorische problemen. Karin is in 1998 begonnen als docent bij het cursusinsituut ‘Anders Kijken naar Kinderen (AKK)’ in Leiden en is sinds 2008 daarnaast docent voor het ‘PROMPT Institute’, gevestigd in Santa Fe (VS).

Deze workshop wordt georganiseerd samen met Idealogo Academy
 

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor logopedisten. Heb je de 3 uur durende versie van de Masterclass Slissende Slangen al ooit gevolgd? In dat geval bevat deze masterclass wel een stukje herhaling.

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 17 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS