Masterclass Slissende Slangen

Theme
Spraak en taal
Type Workshop
Code 035
Date(s) 11/03/2024
Time 09:00h until 16:30h
Location Online
Price € 300,00 - € 300,00 for participants
Registration deadline 08/03/2024
Duration 6,50h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Lukt het niet om de online Masterclass te volgen op maandag 11 maart 2024? Geen zorgen, de Masterclass Slissende Slangen wordt nog eens georganiseerd op maandag 6 mei 2024 'live' in Gijzegem. Inschrijven voor de Masterclass op 6 mei kan via de volgende link: Code 036

Trefwoorden

Articulatie / spraakklankproductie / s-klank / behandeling
 

Inhoud

Controle over de tong is essentieel om tot een goede articulatie in het algemeen te kunnen komen. Voor een /s/, die uit zichzelf al op zoveel manieren gemaakt kan worden, is deze controle nog veel belangrijker, maar ook veel moeilijker. Wat komt er bij kijken om tot een goede /s/ te komen? Waar kan het fout gaan? Hoe zie je dat? En waar steek je dan in? We gaan het samen ontdekken!

De ontwikkeling van een goede /s/ wordt besproken en afgezet tegen wat er gebeurt bij een interdentale, een laterale, een nasale of een anderszins gevormde /s/. Alles wordt geïllustreerd met videobeelden om te leren goed te analyseren wat er nou eigenlijk gebeurt, om ook samen te kunnen bespreken hoe dit begeleid kan worden in de behandeling.

Doelstellingen van deze masterclass zijn:

• Kennis van wat er nodig is voor een goede /s/ productie

• Herkennen van wat er fout gaat wanneer de /s/ niet goed is

• Weten waar en hoe in te steken in de behandeling van een /s/-probleem.

Door wie?

Karin Brinkmann is logopedist, trainer/docent en mentor. Ze heeft 25 jaar een logopedische praktijk gehad in Eindhoven. Daarmee is ze in 2016 gestopt om zich toe te leggen op het geven van lezingen, cursussen en workshops, gericht op sensorische informatieverwerking en op spraakmotorische problemen. Karin is in 1998 begonnen als docent bij het cursusinsituut ‘Anders Kijken naar Kinderen (AKK)’ in Leiden en is sinds 2008 daarnaast docent voor het ‘PROMPT Institute’, gevestigd in Santa Fe (VS).

Deze workshop wordt georganiseerd samen met Idealogo Academy
 

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor logopedisten. Heb je de 3 uur durende versie van de Masterclass Slissende Slangen al ooit gevolgd? In dat geval bevat deze masterclass wel een stukje herhaling.

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting inbegrepen.

Uurregeling van de dag:

9.00 - 16.30 uur

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 08/03 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 08/03 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Maximum 17 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS