Basis-cognitieve functies die de aandacht moeten krijgen tussen 3 & 8 jaar

Theme
Cognitie en gedrag
Type Studiedag
Code 028
Date(s) 18/04/2024
Time 09:30h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 122,00 - € 105,00 for participants
Registration deadline 04/04/2024
Duration 6,00h
Professional training

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Cognitieve ontwikkeling  - lagere school - Bright Start - C. Haywood

Inhoud

Tijdens de periode tussen 3 en 8 jaar leggen de meeste kinderen de basis van hun cognitieve ontwikkeling. Dat gebeurt heel veel al spelend en dus spontaan. Voor de opvoeder is het wel goed om te begrijpen wat het kind doet. Die kennis creëert ook de mogelijkheid om, wanneer de kans zich voordoet, het kind goed te begeleiden.

De basis-cognitieve vaardigheden die zich op jonge leeftijd beginnen te ontwikkelen vinden we o.a. terug in het ‘Bright Start’-programma (C. Haywood). Ze vormen het fundament waarop kinderen later de meer complexe vaardigheden zullen ontdekken en inoefenen: zelfregulering, rolneming (perspectiefneming), getalbegrip, vergelijken, classificeren, seriëren, onderscheiden en transformeren.

Tijdens deze studiedag zetten we de verschillende cognitieve vaardigheden op een rijtje, we exploreren wat kinderen moeten kunnen inzetten om ze te realiseren en onderzoeken de beste begeleidingsstijl daarbij.
 

Door wie?

Albert Janssens
CeSMOO
Vormingswerker - Onderwijzer in gewoon en buitengewoon onderwijs - Sinds 1992 vormingswerker in binnen- en buitenland - Trainer van Feuerstein (IVP), Haywood (Bright start), Greenberg (CEA) en Klein (MISC) - Auteur van verschillende boeken.
 

Voor wie?

Voor iedereen die werkt met kleuters of kinderen uit de eerste graad van de lagere school: (zorg)leerkrachten, zorgverleners, zorgcoördinatoren, ondersteuners ...
 

Over wie?

Kinderen van 3 tot 8 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS