Basiscursus PROMPT

Theme
Spraak en taal
Type Workshop
Code 005
Date(s) 20/11/2024
21/11/2024
22/11/2024
Time 09:30h until 17:00h
Location Sig Gijzegem
Price € 978,00 - € 978,00 for participants
Registration deadline 06/11/2024
Duration 19,50h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Spraakstoornissen / logopedie / therapiemethode
 

Inhoud

De workshop PROMPT (Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets) biedt een tactiel-kinetische benadering voor spraakstoornissen in een holistisch kader voor communicatie. Met de techniek van PROMPT helpt de logopedist de cliënt met het vormen van de bewegingspatronen voor spraak, door het manipuleren van de gewenste spiergroepen en localisaties. De cliënt bouwt zo een referentie op van de spraakbewegings-patronen en kan die daarmee vervolgens zelf oproepen. De behandeling wordt ingebed in functionele spraak- en taaldoelen, afgestemd op de individuele cliënt op participatieniveau.

De PROMPT-techniek vormt zo een waardevolle toevoeging aan het logopedisch handelen bij spraakstoornissen in een communicatief kader. Er worden goede resultaten gemeld, zowel bij kinderen als volwassenen en bij onder andere articulatiestoornissen, verbale ontwikkelingsdyspraxie, verstandelijke beperking, spraakapraxie en spraakontwikkelingsstoornissen.

Tijdens de driedaagse workshop leer je de techniek van PROMPT. Er is ook aandacht voor de theoretische onderbouw en de implementatie in de logopedische praktijk. Daarna is het mogelijk een vervolgcursus te volgen, waarin de behandeling volgens PROMPT verder uitgediept wordt.
 

Door wie?

Petra Van Es en Karin Brinkman

Beiden zijn logopedist en gecertificeerd PROMPT-instructeur.
 

Voor wie?

Uitsluitend logopedisten - The PROMPT Institute is heel strikt in de toelatingsvoorwaarden. Daarnaast is 100 % aanwezigheid vereist om het certificaat te verkrijgen.
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Maximum 28 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.
 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS