OMFT-2 Verdiepingscursus A

Al voor 55% volzet
Theme
Spraak en taal
Type Workshop
Code 003
Date(s) 22/11/2024
23/11/2024
Time 08:30h until 17:15h
Location Sig Gijzegem
Price € 550,00 - € 550,00 for participants
Registration deadline 22/10/2024
Duration 15,00h
Professional training
Register
Extra info

Let op: wacht niet te lang met inschrijven zodat je je tijdig kan voorbereiden. Als je op 22 oktober 2024 nog geen mail hebt ontvangen i.v.m. de voorbereiding voor deze workshop, neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Niet te missen, want ...

 • "Veel afwisseling en interactie. De theorie wordt altijd verduidelijkt aan de hand van materiaal en praktische oefeningen."
 • "De informatie van de basiscursus wordt opgefrist en dan aangevuld met nieuwe informatie. We hebben ook kunnen oefenen via een casus en een practicum, ook dat was top!"
 • "Heel enthousiaste, aangename en deskundige sprekers die veel aanmoeding en bevestiging geven bij het bespreken van de casussen. Ze waren ook heel toegankelijk en beantwoorden uitgebreid onze vragen."
   

Trefwoorden

Afwijkende mondgewoonten / oro-myofunctionele therapie / technieken en materialen

 

Inhoud

Voor wie de OMFT-1 Basiscursus heeft gevolgd en aan de slag is gegaan met OMFT, is er deze eerste verdiepingscursus. Deelnemers aan deze cursus kunnen hun bestaande kennis van OMFT updaten en verdiepen. Tijdens de OMFT-2 Verdiepingscursus A wordt dieper ingegaan op de kennis die vanuit de basiscursus (OMFT-1) als bekend wordt verondersteld. Ook als je de basiscursus bij een andere cursusaanbieder volgde, kan je deelnemen aan deze cursus. Tijdens deze tweedaagse cursus komt onder meer het volgende aan bod:

 • Een korte herhaling van de theorie met veel interactie van de cursisten (diagnostiek);
 • Optimaliseren behandelprotocol;
 • Inzet van mondtrainers: indicaties en contra-indicaties;
 • Logopedische oefeningen: loop je ergens tegen an? We bespreken oplossingen;
 • Inzetten van verschillende soorten lippenpleisters: theorie en practicum;
 • Practicum: optimaliseren van het werken met payne-techniek en force-scale;
 • Practicum: opmeten van het tongriempje;
 • Practicum: hoe maak ik optimale houding- en mondfoto's en hoe bewerk ik ze?;
 • Tong- en lipbandjes: theorie en practicum opmeten tongriempje;
 • Casuïstiek

Sig organiseert deze workshop i.s.m. OMFT.info 

 

Door wie?

Liset Maas-Houtekamer
Zelfstandige praktijk in Arnemuiden (NL) en OMFT.info
Logopedist

Liset Maas-Houtekamer is sinds februari 1992 werkzaam als allround vrijgevestigd logopedist in haar praktijk te Arnemuiden (NL). Vanaf 2010 heeft zij zich gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie. In juni 2015 is zij als eerste logopedist in Nederland toegelaten tot het Kwaliteitsregister-OMFT. In 2014 heeft zij in Middelburg, binnen de muren van OrthoCenter Middelburg, een dependance opgestart waar uitsluitend oro-myofunctionele therapie
wordt bedreven. Sinds 2020 geeft zij uitsluitend OMFT-behandelingen in beide praktijken (OMFT Zeeland).

Marijn Swart

OMFT.info
(Kinder)tandarts

Marijn Swart is tandarts in Alkmaar en omgeving en heeft zich specifiek toegelegd op kindertandheelkunde en oro-myofunctionele ontwikkeling. Haar focus ligt op het bevorderen van een gezonde mond- en gezichtsontwikkeling, waarbij het evenwicht van de spieren in het mondgebied centraal staat.

 

Voor wie?

Logopedisten, tandartsen, orthodontisten, oro-faciaaltherapeuten en mondhygiënisten die de OMFT-1 Basiscursus hebben gevolgd.

 

Over wie?

0 - 18+ jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.


 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS