OMFT-1 Basiscursus

Theme
Spraak en taal
Type Workshop
Code 002
Date(s) 05/07/2024
06/07/2024
Time 08:30h until 17:15h
Location Sig Gijzegem
Price € 550,00 - € 550,00 for participants
Registration deadline 04/07/2024
Duration 15,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Let op: wacht niet te lang met inschrijven zodat je je tijdig kan voorbereiden. Als je op 5 juni 2024 nog geen mail hebt ontvangen i.v.m. de voorbereiding voor deze workshop, neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.
 

Niet te missen, want ...

  • "Bevlogen sprekers, heel interessant, veel leuke casusoefeningen. Heel praktisch opgevat."
  • "Professionele uitleg, heel leerrijk, veel nieuwe en praktische informatie. Op naar het verdiepingstraject."
  • "Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Ik was geboeid door de hele cursus."
     

Trefwoorden

Afwijkende mondgewoonten / oro-myofunctionele therapie / technieken en materialen

 

Inhoud

De oefentherapie OMFT richt zich op een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Het helpt afwijkende mondgewoonten tegen te gaan en herstelt de gevolgen hiervan. Denk aan de gevolgen van foutief slikken, mondademen, duimen, vingerzuigen, lispelen of slissen. OMFT is een snelgroeiende therapievorm die logopedie en tandheelkunde verbindt. In deze tijd, waarin hoe langer hoe meer eisen gesteld worden aan effectiviteit van behandelingen, kan OMFT uitkomst bieden om orthodontische behandeltijd te verkorten of relaps te voorkomen.

De basiscursus levert je de belangrijkste kennis en inzichten om meteen in de praktijk met OMFT aan de slag te gaan. Er is van tevoren dus geen specifieke werkervaring met OMFT nodig. Cursusleiders Liset Maas-Houtekamer (logopedist en OMFT-specialist) en Maaike Selten-Pijpe (arts, tandarts en oraal chirurg) besteden in de cursus aandacht aan veel voorkomende vormen van afwijkend mondgedrag en de manieren waarop de logopedist die kan behandelen.

Sig organiseert deze workshop i.s.m. OMFT.info

 

Door wie?

Liset Maas-Houtekamer
Zelfstandige praktijk in Arnemuiden (NL) en OMFT.info
Logopedist

Liset Maas-Houtekamer is sinds februari 1992 werkzaam als allround vrijgevestigd logopedist in haar praktijk te Arnemuiden (NL). Vanaf 2010 heeft zij zich gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie. In juni 2015 is zij als eerste logopedist in Nederland toegelaten tot het Kwaliteitsregister-OMFT. In 2014 heeft zij in Middelburg, binnen de muren van OrthoCenter Middelburg, een dependance opgestart waar uitsluitend oro-myofunctionele therapie
wordt bedreven. Sinds 2020 geeft zij uitsluitend OMFT-behandelingen in beide praktijken (OMFT Zeeland).

Marijn Swart

OMFT.info
(Kinder)tandarts

Marijn Swart is tandarts in Alkmaar en omgeving en heeft zich specifiek toegelegd op kindertandheelkunde en oro-myofunctionele ontwikkeling. Haar focus ligt op het bevorderen van een gezonde mond- en gezichtsontwikkeling, waarbij het evenwicht van de spieren in het mondgebied centraal staat.

 

Voor wie?

Logopedisten, tandartsen, orthodontisten, oro-faciaaltherapeuten en mondhygiënisten.

 

Over wie?

0 - 18+ jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.


 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS