Woordenschatuitbreiding bij kinderen met een taalontwikkelingsstoornis

Theme
Spraak en taal
Type Workshop
Code 083
Date(s) 13/11/2023
Time 09:00h until 12:30h
Location Online
Price € 95,00 - € 76,00 for participants
Registration deadline 10/11/2023
Duration 3,50h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Woordenschat / TOS / OD
 

Inhoud

Bij kinderen met taalontwikkelingsstoornissen (TOS) en ontwikkelingsdysfasie (OD) ontwikkelen woordenschat en semantiek vaak moeizaam. Tijdens deze online workshop geven we informatie over het verwerven van woordenschat en de gevolgen bij TOS en OD. We bieden tips aan bij het uitbreiden van woordenschat en gaan vervolgens concreet aan de slag. In deze workshop komt het Viertaktmodel aan bod.
 

Door wie?

Begga Van De Walle

Begga Van De Walle is voorzitter van vzw CETOS (Centrum Taalontwikkelingsstoornissen). Zij werkte meer dan 40 jaar als logopedist in CAR Overleie in Kortrijk, met jarenlange expertise in diagnostiek en therapie van kinderen met ontwikkelingsstoornissen. Ze is coauteur van ‘Het verhaal van Odi. Leren omgaan met dysfasie’, mede ontwikkelaar van het PDOD (Protocol Diagnostiek Ontwikkelingsdysfasie) en betrokken bij verschillende projecten rond psycho-educatie bij kinderen en jongeren met ontwikkelingsdysfasie.
 

Voor wie?

Deze online workshop is bedoeld voor logopedisten die betrokken zijn bij therapie van kinderen met taalontwikkelingsstoornissen.
 

Over wie?

Kinderen met taalontwikkelingsstoornissen
 

Praktisch

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 - 10.15 uur
  • pauze
  • 10.45 - 12.30 uur

Je volgt deze online workshop via het platform Zoom. Je krijgt op 10/11 een e-mail met een link naar de online workshop en wat praktische informatie. Kreeg je op 10/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS