SpraakKlankOnderzoek (SKO) voor gebruikers met (enige) ervaring

Theme
Spraak en taal
Type Webinar
Code 069
Date(s) 24/04/2023
Time 19:30h until 21:30h
Location Online
Price € 37,00 - € 32,00 for participants
Registration deadline 24/04/2023
Duration 2,00h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Spraakklankstoornissen / "articulatie" / onderzoek 

 

Inhoud

Het SpraakKlankOnderzoek (SKO) is een computerondersteunde test met een geautomatiseerde fonologische en fonetische resultatenverwerking. De online test is geïntegreerd in het e-health platform ASISTO en werkt met een licentiesysteem en een credit per afname. Het SKO bestaat uit een basisonderzoek en enkele extra modules, waaronder een diadochokinese- en inconsistentietest. Sinds januari 2022 staat de test op de limitatieve lijst van het Riziv. Het SKO wordt ondertussen door veel logopedisten gebruikt.

Dit webinar wil gebruikers van het SKO met enige ervaring veel praktische tips geven over de afname van de verschillende SKO-modules, over het interpreteren van het verslag, over het bepalen van therapiedoelstellingen, enz. De deelnemers kunnen in kleine digitale groepjes aan de slag gaan. Nadien is er ruimte voor vragen.

Ter info: er is ook een webinar over het SKO voor beginners (code 065)

 

Door wie?

Joris VanopstalIngrid Herreman (CAR ’t Vlot) en Geert Andries (Sig), allen lid van de SKO-werkgroep, waarin alle opleidingen logopedie in Vlaanderen vertegenwoordigd zijn

 

Voor wie?

Logopedisten, met enige ervaring in het gebruik van het SKO
Minimum 10, maximum 30
 

Over wie?

2;6 - 8;0 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Zoom

Via het platform Zoom kan je dit webinar volgen. Je krijgt een e-mail met een link op 24/4 en wat praktische informatie. Kreeg je op 24/4 voor 14.00 nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem gerust een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS