Gedrag en emotie bij mensen met cerebrale parese, een (v)erkenning

Themes
(Psycho)motoriek
Geestelijke gezondheid
Type Studiedag
Code 040
Date(s) 24/03/2023
Time 09:30h until 16:30h
Location
Price € 117,00 - € 101,00 for participants
Registration deadline 10/03/2023
Duration 6,00h
Professional training

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Cerebrale parese / gedrag / emoties 
 

Inhoud

Bij ongeveer een kwart van de kinderen met cerebrale parese (CP) leidt de hersenbeschadiging tot bijkomende emotionele en gedragsproblemen. Kennis hebben van de complexiteit van gedrag en emotie bij mensen met CP en hun (psycho)sociale context is essentieel om je therapie af te stemmen op maat van het kind en zijn context.

Tijdens deze studiedag gaan we dieper in op hoe je deze problemen in kaart kan brengen en interpreteren. We bespreken de verschillen in gedrag en emotie in het licht van spastische en dyskinetische CP. Daarnaast krijgen deelnemers handvatten aangereikt met betrekking tot communicatie en levend verlies.

Verwacht je aan een interactieve studiedag (theortisch met praktische toepassing) waarbij een actieve participatie van de deelnemers vereist is. 

 

Door wie?

Johannes Verheijden
Coördinator Netwerk Integrale Kindzorg / adviseur Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg

Johannes Verheijden was ruim 18 jaar beleidscoördinator Zorg bij CP Nederland (voorheen BOSK). Binnen deze functie trad hij op als intermediair tussen ouders/volwassenen en professionals in de (kinder)revalidatie (geneeskunde), waarbij zijn focus sterk lag op het empoweren van ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte.


Voor wie?

Alle therapeuten die werken met mensen met CP 
 

Over wie?

0 - 30 jaar 
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS