Tinnitus, hyperacusis en misofonie: van diagnostiek tot huidige behandelingsmogelijkheden

De nood aan een geïndividualiseerde aanpak
Theme
Gehoor - Zien
Type Studiedag
Code 014
Date(s) 28/04/2023
Time 09:30h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 117,00 - € 101,00 for participants
Registration deadline 27/04/2023
Duration 6,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Tinnitus / tinnitusbehandelingen / hyperacusis & misofonie management
 

Inhoud

Deze studiedag bestaat uit twee delen. In de voormiddag lichten we het theoretische kader rond de symptomen van tinnitus, hyperacusis en misofonie toe, met speciale aandacht naar het multidisciplinair beleid tijdens de diagnose. We leggen uit wat de state-of-the-art behandelingsmogelijkheden zijn voor deze klachten, met inbegrip van zowel de gouden standaarden als experimentele behandelingen. De focus ligt voornamelijk op de behandeling bij volwassenen, al zullen ook de behandelingsmogelijkheden bij kinderen aan bod komen.

In de namiddag komt een meer praktisch deel, waarbij concrete handvatten voor het behandelen van tinnitus, hyperacusis en misofonie centraal staan. Hoe ga je volwassenen en kinderen met deze klachten begeleiden van hun diagnose naar de juiste behandeling? Welke behandelingsstrategieën zijn succesvol gebleken en hoe ga je daarmee aan de slag? We bespreken de basis van psycho-educatie, maar ook meer diepgaande psychologische benaderingen passeren de revue, met behulp van voorbeelden uit de klinische praktijk.

Opgelet: De studiedag bestaat uit twee delen.

De voormiddag van de studiedag is bedoeld voor alle hulpverleners die werken met patiënten met tinnitus, hyperacusis en misofonie en hun kennis rond deze thema's willen aanvullen met de meest recente inzichten.

Sta je als zorgverlener in voor de behandeling, psycho-educatie en psychologische begeleiding bij tinnitus, hyperacusis en misofonie, dan is het aangewezen om de volledige studiedag te volgen en in te schrijven via deze webpagina.

 

Door wie?

Prof. dr. Annick Gilles
Hoofd Tinnitus Treatment & Research centre Antwerp (TINTRA) - Hoofdaudiologe Dienst NKO Universitair Ziekenhuis Antwerpen en auteur van het boek h(OREN)dol?! Alle antwoorden op je vragen over tinnitus

 

Dr. Laure Jacquemin
Coördinator Tinnitus Treatment & Research centre Antwerp (TINTRA) - research audiologe Dienst NKO Universitair Ziekenhuis Antwerpen


Voor wie?

Zorgverleners (audiologen, psychologen, kinesisten, huisartsen, NKO-artsen, …) die in contact komen met patiënten die kampen met tinnitus, hyperacusis en/of misofonie en die gepaste informatie wensen en/of zelf counseling wensen aan te bieden

Geen voorkennis vereist
 

Over wie?

Patiënten die kampen met tinnitus, hyperacusis en misofonie. De grootste aandacht gaat uit naar volwassen, maar tevens worden de mogelijkheden bij kinderen besproken.

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond gehoor? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib.
Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS