Hoe kunnen we mensen met autisme ondersteunen in het omgaan met emoties?

Theme
Autisme (ASS)
Type Workshop
Code 016
Date(s) 22/05/2023
Time 09:00h until 16:00h
Location Online
Price € 202,00 - € 161,00 for participants
Registration deadline 19/05/2023
Duration 6,00h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Emotieregulatie / communiceren over emoties / ondersteunen
 

Inhoud

We horen vaak dat mensen met ASS moeite hebben met emoties, maar wat doe je eraan?

Die vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden. Nadat we kort stilstaan bij de reden waarom dit moeilijker is voor mensen met ASS, werpen we een realistische blik op de volgende vragen: Hoe kunnen we hen ondersteunen in het reguleren van eigen emoties? En in het communiceren over emoties? Kunnen we verwachten dat ze spontaan zelf weten wat iemand anders denkt, voelt en nodig heeft? En hoe kunnen we hen daarin tegemoet komen of ondersteunen als ouder, begeleider, enz.?

Door wie?

Delphine Callewaert

Traumatherapeut - Klinisch Orthopedagoog - Opleider/coach

(Integratief therapeut,EMDR-therapeut, Somatic Experiencing Practitioner i.o.)

Delphine Callewaert is al 10 jaar werkzaam als opleider aan professionelen binnen het ASS-werkveld. Ook heeft ze een ruime ervaring in het coachen en consulteren van teams. Het vertrekpunt hiervoor zijn meestal observaties op de werkvloer. Ze doet dit in een breed scala aan voorzieningen. Het oplossingsgericht werk - met een focus op sterktes en krachten - is hierbij steeds een belangrijke invalshoek. 

Al geruime tijd specialiseert Delphine niet alleen in ASS, maar ook in traumaverwerking. Vandaag is ze deeltijds werkzaam in het traumateam van een CGG als kinder-en jongerenpsycholoog. En combineert dit met haar job als therapeut voor volwassenen met ASS én traumatische ervaringen binnen een privépraktijk. Specifiek hanteert ze hierbij een cliëntgerichte, integratieve aanpak, met een bijzondere passie voor het lichaamsgericht werken. Dat vormt een mooie aanvulling op EMDR. 

Haar passie als opleider/coach/consultant blijft ze eveneens verder zetten als freelancer. En ze hoopt hiermee mensen te blijven inspireren.

Voor wie?

Professionele hulpverleners (opvoeders, psychologen, psychologisch consulenten, (ortho-)pedagogen...) die personen met autisme begeleiden
 

Over wie?

Alle leeftijden
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Uurregeling van de dag:

  • 9.00 u – 10.15 u
  • Pauze
  • 10.30 u – 12.00 u
  • Pauze
  • 13.00 u – 14.15 u
  • Pauze
  • 14.30 u – 16.00 u

ZOOM

Via het platform Zoom volg je deze online vorming. Je krijgt een e-mail met een link naar de vorming op 19/05 en wat praktische informatie. Kreeg je op 19/05 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond autisme (ASS)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib.
Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS