Vertrouw ik jou? Over hersenletsel en argwaan

Theme
Hersenletsel (NAH)
Type Workshop
Code 063
Date(s) 25/05/2023
Time 09:30h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 178,00 - € 143,00 for participants
Registration deadline 25/04/2023
Duration 6,00h
Professional training
Register
Extra info

Trefwoorden

Hersenletsel / NAH / argwaan / vertrouwen

 

Inhoud

Na hersenletsel is argwaan een bekend probleem. Door de neuropsychologische stoornissen zijn tal van zaken moeilijker geworden, zowel op cognitief, emotioneel als sociaal gebied. Het is veel moeilijker geworden grip en overzicht te hebben en te houden op het leven van alledag: het risico is groot dat de omgeving de schuld krijgt als er iets fout gaat. Dan is een portemonnee niet “zoek” maar “gestolen”.

In deze workshop gaan we eerst in op de onderliggende processen die een rol spelen bij het ontstaan van argwaan. Van daaruit bekijken we hoe argwaan te voorkomen is. Wanneer er al sprake is van argwaan, wat kun je dan doen als hulpverlener om de argwaan te doen verminderen?

De workshop is interactief.
 

Door wie?

Arno Prinsen

Gezondheidspsycholoog

werkzaam als docent en raadgever op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel voor diverse Nederlandse en Belgische zorginstellingen
 

Voor wie?

Voor medewerkers die dagelijks te maken hebben met volwassen mensen met NAH, namelijk therapeuten, begeleiders, verpleegkundigen of verzorgers
 

Over wie?

Volwassenen met NAH
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Maximum 16 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond hersenletsel (NAH)? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media
Register
CONTACTEER ONS