De meest voorkomende opvoedings- en gedragsproblemen… en de aanpak

De 4 W’s - which, where, why, what (to do)
Themes
ADHD
Algemeen
Type Workshop
Code 197
Date(s) 17/11/2022
Time 09:30h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 159,00 - € 127,00 for participants
Registration deadline 16/11/2022
Duration 6,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Opvoedingsproblemen - gedragsproblemen - aanpak - gezin - school

 

Inhoud

Als er sprake is van ernstige problemen in de opvoeding van een kind/jongere stellen ouders, leerkrachten en andere opvoeders een vierledige hulpvraag: ze wensen enerzijds een duidelijke diagnose (which), ze vragen zich af waar en waarom (where en why) en gaan ook op zoek naar een behandeling op maat van het kind/jongere (what to do). Of nog: Wat is er aan de hand en wat kunnen we eraan doen?

Komen aan bod in deze workshop: Wat zijn opvoedingsproblemen, wat zijn gedragsproblemen, wanneer spreken we van ontwikkelings- of gedragsstoornissen? Welke zijn de meest voorkomende? Hoe wordt actueel gekeken naar deze problemen? Recente inzichten rond diagnostiek en classificatiesystemen komen ook aan bod.

Daarnaast gaan we in op de vraag hoe we tot een coherente aanpak komen, een adequaat handelingsplan ontwikkelen, waarbij ook het kind of de jongere en het gezin een stem hebben.

Het gaat om een interactieve workshop. Dit is een voornamelijk praktijkgerichte opleiding die veel rekening houdt met de aangereikte casuïstiek.
 

Door wie?

Maurits Wysmans, tot november 2020 actief als  opleidingsverantwoordelijke en momenteel nog als gastprofessor verbonden aan de UCLL. Hij is deskundig op het terrein van  opvoedings- en gedragsproblemen en daarnaast ook auteur van diverse artikels en coauteur van het boek ‘Praten met ouders’ (Lannoo Campus)


Voor wie?

Hulpverleners in de kind- en jeugdhulp, ondersteuners, zorgcoördinatoren, pedagogen, psychologen, maatschappelijk werkers, jeugdprofessionals. Geen specifieke voorkennis  
 

Over wie?

1 - 21 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond ADHD? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib.
Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS