Training Foto-interview (exclusief aankoop instrument)

Theme
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 180
Date(s) 18/11/2022
Time 13:00h until 16:00h
Location Sig Gijzegem
Price € 158,00 - € 126,00 for participants
Registration deadline 03/11/2022
Duration 3,00h
Professional training

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

 

Trefwoorden

Leerdoelen - motivatie - kinderen - eigenaarschap - coaching
 

Inhoud

Het Foto-interview is een vraaggericht- en oplossingsgericht instrument om kinderen (vanaf 7 jaar) en jongeren (met DCD) zelf hun wensen tot verbetering te laten kiezen en hen te helpen dit om te zetten naar haalbare doelen.

Het instrument van het Foto-interview bestaat uit zo’n 100 foto’s met dagelijkse vaardigheden en een 9-tal specifieke vraagkaarten om verbeterwensen te vertalen naar doelen. De foto’s hebben te maken met vaardigheden op school, thuis en in de vrije tijd. Dit maakt dat het instrument geschikt is voor gebruik in zowel onderwijs als zorg, in een setting waar men vraaggericht wil werken met kinderen en jongeren. Er bestaat een PO-versie voor het primair- of basisonderwijs en een VO-versie voor het voortgezet/secundair onderwijs. Het gebruik van dit instrument draagt ertoe bij dat leerlingen een actieve rol gaan spelen in hun eigen leerproces. Er wordt niet alleen geluisterd naar wat het kind of de jongere zelf wil, maar hij/zij wordt uitgedaagd tot het zoeken naar eigen hulpbronnen en oplossings­strategieën.

Belangrijk: Schrijf in via deze webpagina wanneer je al in het bezit bent van het instrument van het Foto-interview. Opgelet: gelieve dit instrument mee te brengen naar de opleiding, dit is een voorwaarde om te mogen deelnemen. Beschik je nog niet over het instrument? Schrijf dan in via deze link (op die webpagina is het instrument in de prijs inbegrepen).
 

Door wie?

Annelies de Hoop
Ergotherapeut en Master of Education (specialisatie “gedrag”)

Na ruim 20 jaar ervaring als ergotherapeut in het speciaal onderwijs is Annelies sinds 2014 werkzaam als consulent bij een samenwerkingsverband in Tilburg om basisscholen te ondersteunen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen op het gebied van bewegen en gedrag. Daarnaast geeft ze trainingen gericht op zelfsturing en motivatie.
 

Voor wie?

Professionele hulpverleners en leerkrachten
 

Over wie?

6 - 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.
Minimum 13, maximum 25 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS