Klinische toepassingen van yoga-houdingen en flows in de pediatrie

Theme
(Psycho)motoriek
Type Workshop
Code 175
Date(s) 28/10/2022
Time 09:30h until 16:30h
Location Sig Gijzegem
Price € 150,00 - € 120,00 for participants
Registration deadline 26/10/2022
Duration 6,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Yoga - pediatrie - krachttraining 

 

Inhoud

Tijdens deze workshop zoomen we in op het fysieke aspect van yoga en mogelijke klinische toepassingen in oefentherapie ter bevordering van de motorische ontwikkeling.

We starten met een korte theoretische basis rond yoga en de verschillende aspecten hiervan. Hoewel yoga een holistische levenswijze omvat met acht verschillende paden, is het fysieke aspect van yoga, de yoga asana’s, het meest gekend. De houdingen worden steeds met een groot (lichaams)bewustzijn uitgevoerd, waarbij de manier van bewegen en verbinding met de ademhaling centraal staan.

Tijdens het praktijkdeel gaan we samen aan de slag. Je maakt kennis met de basisprincipes van yoga, zodat je deze op een veilige manier kan integreren in je oefentherapie.

Na afloop kan je zelf enkele basishoudingen en flows uitvoeren en aanleren. Je kan kinderen ondersteunen in het fysieke aspect van yoga en je weet uit welke motorische componenten de oefeningen opgebouwd  zijn (lichaamsbewustzijn, evenwicht, mobiliteit, coördinatie, spierspanning). Je hebt je oefenarsenaal uitgebreid ter aanvulling van je hands-off behandelmethoden.

 

Door wie?

Tineke Mariën
Pediatrische kinesist in MFC Ritmica en zelfstandige praktijk (Wander)

 

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor (pediatrische) ergotherapeuten en kinesitherapeuten. Niveau (basis). Geen voorkennis van yoga vereist.

 

Over wie?

Kinderen 6-12 jaar met milde neuromotorische problemen
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Accreditatie bij PQK. 

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS