Rekenvoorbereiding van de Rekenlijn

Rekenmethodiek voor ernstig rekenzwakke kinderen (o.a. Downsyndroom)
Theme
Leerstoornis
Type Workshop
Code 144
Date(s) 02/11/2022
Time 09:00h until 16:00h
Location Online
Price € 155,00 - € 124,00 for participants
Registration deadline 27/10/2022
Duration 6,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Ernstig rekenzwakke kinderen - Downsyndroom - rekenvoorbereiding - rekenproblemen
 

Inhoud

De Rekenlijn is een rekenmethode voor kinderen met Downsyndroom en andere kinderen die baat hebben bij het rekenen in kleine stapjes. Bij het onderdeel Rekenvoorbereiding wordt rekening gehouden met de sterke en zwakke kanten van deze kinderen.

De uitleg en de opbouw van de methode gaat uit van de specifieke leerpsychologie. De methode werkt met kleine, zorgvuldig opgebouwde stapjes, zodat ervoor gezorgd wordt dat het kind na de Rekenvoorbereiding ook echt goed voorbereid is op het maken van sommen.

Het kind leert rekentaal, om daarna werkelijk begrijpend te kunnen rekenen. Tijdens deze online workshop, bedoeld voor leerkrachten en begeleiders rond het kind, worden de achtergronden en de methodiek van de Rekenvoorbereiding toegelicht. Het leren gaat bij deze kinderen niet alleen trager, maar ook op een andere manier. Rekenvaardigheden slijten niet in door veelvuldig aanbieden.

Met het op juiste wijze volgen van de Rekenvoorbereiding zorgen we ervoor dat kinderen niet ‘tellend rekenen’, maar dat vaardigheden echt in het geheugen van het kind terechtkomen, werkend vanuit de belevingswereld van het kind.

Tijdens de online workshop Rekenvoorbereiding van de Rekenlijn wordt er gewerkt vanuit de methodemap 'Rekenvoorbereiding van de Rekenlijn'. Deze map kost 36,05 euro (incl. verzending naar België) en kan vooraf per mail rechtstreeks besteld worden bij de docent. Je ontvangt hierover de nodige info na inschrijving.

Wanneer je al in het bezit bent van de map Rekenvoorbereiding van de Rekenlijn is het aan te raden deze map erbij te houden tijdens de vorming. De workshop is ook goed te volgen zonder map, maar je kunt dan geen oefeningen opzoeken.

 

Door wie?

Heidi van Ginkel
Stichting Scope
Docent

Heidi geeft de trainingen ‘Rekenlijn’ en ‘Leespraat’. Naast het geven van trainingen en advies werkt ze met deze methode individueel met tal van kinderen met Downsyndroom.


Voor wie?

De workshop is bedoeld voor logopedisten, leerkrachten en andere begeleiders rondom het kind met Downsyndroom of andere kinderen met rekenproblemen.

De Rekenlijn, ontwikkeld en geschreven door Hedianne Bosch van Stichting Scope (zie www.stichtingscope.nl), is gebaseerd op jarenlange praktijkervaring met het rekenen met deze kinderen en studies van andere rekenmethodieken.

 

Over wie?

3 - 12 jaar
 

Praktisch

Via het platform Zoom kunt u deze online workshop volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online workshop op 28/10 en wat praktische informatie. Kreeg u op 28/10 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Minimum 13, maximum 16 deelnemers

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond leerstoornissen? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.


 

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS