Taalmaatjes: logopedische ouderbegeleiding bij kleuters

Theme
Spraak en taal
Type Studiedag vakantie
Code 123
Date(s) 02/11/2022
Time 09:00h until 16:00h
Location Online
Price € 106,00 - € 91,00 for participants
Registration deadline 27/10/2022
Duration 6,00h
Professional training

The registraton deadline for this activity has passed.

Extra info

Trefwoorden

Taalmaatjes / logopedische ouderbegeleiding / kleuters met spraak- en taalproblemen
 

Inhoud

Op deze praktische en interactieve studiedag geven de auteurs van Taalmaatjes hun ervaring en enthousiasme rond ouderbegeleiding door.

De vier sessies van Taalmaatjes worden voorgesteld met de nodige toelichtingen, tips en tricks. Achtergrond wordt gegeven bij de begeleiding van ouders van kleuters met spraak- en taalproblemen.

Vaardigheden worden aangeleerd en ingeoefend om een sterke ouderbegeleiding uit te bouwen, toepasbaar in verschillende sociale milieus en culturen. Alles wordt rijk geïllustreerd met beeldmateriaal.

Taalmaatjes wordt bij Sig te koop aangeboden aan logopedisten zonder het verplicht volgen van deze studiedag. Na deelname aan deze dag heb je Taalmaatjes echter helemaal in de vingers en ben je klaar om individueel of in groep met ouders aan de slag te gaan.

Taalmaatjes in tijden van lockdown: bekijk hier het voorstellingsfilmpje voor het gebruik van Taalmaatjes via telelogopedie.

Wie deelneemt aan deze online studiedag kan gedurende de maand november 2022 per deelname 1 pakket Taalmaatjes aankopen bij Sig zonder daarbij de verzendkosten te moeten betalen!

 

Door wie?

Ingrid Herreman en Wanda Heylen
CAR ’t VLOT, Beveren
Logopedisten, Hanentherapeuten, auteurs van ‘Taalmaatjes’
Ruime ervaring in het begeleiden van kleuters en hun context.

Ingrid gaf al vele studiedagen rond fonologie: Hodson & Paden en Metaphon. Wanda werkte mee aan het symposium Ouderbegeleiding en gaf al meerdere studiedagen rond ouderbegeleiding en het inzetten van voorlezen bij taalproblemen.

 

Voor wie?

Logopedisten die aan de slag willen met ouders van kleuters in privépraktijk, CAR, thuisbegeleidingsdienst, buitengewoon kleuteronderwijs, enz.
 

Over wie?

3 - 6 jaar
 

Praktisch

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Zoom

Via het platform Zoom kunt u deze online studiedag volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de online studiedag op 28/10 en wat praktische informatie. Kreeg u op 28/10 voor 14.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via kim.van.daele@sig-net.be

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem gerust een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

The registraton deadline for this activity has passed.

CONTACTEER ONS