Een protocol voor taaldiagnostiek bij meertalige kinderen

Themes
Spraak en taal
Interculturaliteit
Type Studiedag vakantie
Code 114
Date(s) 03/11/2022
Time 09:30h until 16:30h
Location
Price € 106,00 - € 91,00 for participants
Registration deadline 20/10/2022
Duration 6,00h
Professional training

Deze vorming is geannuleerd.

Extra info

Trefwoorden

Protocol - taaldiagnostiek - meertaligheid

 

Inhoud

Het is niet eenvoudig vast te stellen of een meertalig kind een echte taalontwikkelingsstoornis heeft of een blootstellingsachterstand. Bij een blootstellingsachterstand gaat het om een tijdelijke achterstand door een nog te beperkt aanbod in die taal. Bij een taalontwikkelingsstoornis gaat het om significante tekorten in elke taal. Het nieuwe protocol voor taaldiagnostiek bij meertalige kinderen wil logopedisten hierin begeleiden.

Tijdens deze studiedag maken we kennis met het protocol dat ontwikkeld werd aan Thomas More. De verschillende stappen worden uitgelegd en toegelicht aan de hand van casusmateriaal.

De deelnemers gaan ook zelf aan de slag. Door het protocol bij een of meerdere casussen te doorlopen, leer je om een correcte diagnose te stellen. Je wordt je bewust van de valkuilen en leert hier op een onderbouwde manier mee om te gaan.

Na deze studiedag ben je in staat om de taaldiagnostiek bij meertalige kinderen op een correcte manier aan te pakken en om een juiste differentiaaldiagnose te stellen.

 

Door wie?

Charlotte Mostaert

Opleiding Logopedie en audiologie Thomas More

Docent en onderzoeker

 

Voor wie?

Logopedisten
 

Over wie?

Kinderen met een leeftijd van 4 t.e.m. 7 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond spraak en taal? Neem gerust een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 09:00 -tot 12:00, uitgezonderd woensdag).
Uitlenen is gratis.

 
Delen via social media

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS