Het enigma van neurofibromatose

Een getuigenis
Auteur Patrick Passchyn
Prijs € 11,00
Extra 116 pagina's
ISBN 9789058730115
Categorie Hersenletsel (NAH)
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Neurofibromatose van het type 2 (kortweg NF 2) is een ziekte die bezit neemt van een gezond lichaam. Ze krijgt de mens in zowat alle aspecten van het leven en van zijn toekomst stilaan in haar greep en dwingt hem steeds meer in het heden te leven. Dit alles welteverstaan als de mens dat laat gebeuren ...

Patrick Passchyn ontmoette NF 2 ruime vijftien jaar geleden. Maar hij liet dat niet zomaar gebeuren. Hij leeft verder met NF, soms als waardige tegenstander, soms als compagnon. Hij vecht tegen de ziekte en tegen zichzelf. Maar af en toe gaat hij ook in de clinch met de hulpverlening.

Zoals bij alle anderen heeft de ziekte hem veel ontnomen, maar niet zijn hardnekkigheid en volharding! En zeker niet zijn glimlach en zijn humor. Hij slaagt er met de hulp van velen dagelijks weer in om voor alles wat hij kwijt raakte iets anders in de plaats te zetten.

Patrick toont ons op een relativerende toon zijn leven en zijn strijd, kaderend in een boeiend en meeslepend geschreven boek. Hij schreef het voor zichzelf, maar steekt daarmee vast en zeker ook heel wat anderen met en rond NF een hart onder de riem.

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS