Dat andere leven (P041)

Thuis met locked-in
Auteur Roland Boulengier
Prijs € 12,00
Extra 139 pagina's
ISBN 978905873059X
Categorie Hersenletsel (NAH)
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Het locked-in-syndroom (LIS) is een zeldzame neurologische aandoening, veroorzaakt door een herseninfarct, een verkeersongeval of een hersenvliesontsteking. Een propje bloed zet zich vast in de hersenstam waardoor deze geen prikkels meer kan doorgeven. Hierdoor blokkeren alle motorische functies, met als gevolg een totale verlamming, niet meer kunnen slikken noch spreken. De intellectuele en geestelijke mogelijkheden blijven echter volledig intact. Letterlijk betekent locked-in "opgesloten in je eigen lichaam".

Roland Boulengier is locked-in, voor alles afhankelijk van anderen. Toch is hij na een lange revalidatie weer thuis. Hij kan nochtans alleen zijn ogen bewegen. Op die manier heeft hij ondertussen twee boeken geschreven. Letter-lijk, want Roland schrijft letter voor letter via een aangepast communicatiehulpmiddel.

Zijn eerste boek "De eenzame stilte" gaat over het ziekteproces en de vele ziekenhuisopnames, onderzoeken en behandelingen. In dit tweede boek beschrijft hij zijn nieuwe leven thuis met locked-in. Hij wil het syndroom meer bekendheid geven, maar slaagt er bovenal in een mooi verhaal op te hangen over de kracht van de thuiszorg en de mantelzorg. Een boeiende getuigenis.

(met een voorwoord van Urbaan De Becker)

Auteur Roland Boulengier heeft ook een eigen website met veel interessante informatie over locked-in. >> de eenzame stilte

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS