Miko gaat vooruit

Een verhaal over een rendier met DCD (met tips voor ouders en leerkrachten)
Auteur Ciel Brackenier, Diane Van De Steene en Hilde Ureel
Prijs € 24,00
Extra 72 pagina's
ISBN 9789058730893
Categorie (Psycho)motoriek
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

“Ik heet Miko. Ik ben een rendier. Maar ik ben niet zomaar een rendier. Ik ben anders. Dat is al zo vanaf mijn geboorte, maar niemand wist het. Zelfs ik niet! Ik dacht dat ik gewoon het onhandigste rendier van de wereld was. Iedereen lachte mij uit in de klas. Dat vond ik heel vervelend. Maar nu weet ik beter …”

Zo spreekt Miko de lezers van dit prentenboek toe (doelgroep: 7 tot 12 jaar) vooraleer ze het avontuur lezen. Voor wie zelf lezen nog wat moeilijk is, is voorlezen de oplossing.

DCD is staat voor Developmental Coordination Disorder. In het Nederlands wordt momenteel de term coördinatieontwikkelingsstoornis gebruikt. Vroeger sprak men over dyspraxie of ontwikkelingsdyspraxie. Bij DCD hebben motorische problemen een duidelijk negatieve invloed op de dagelijkse activiteiten. DCD komt naar schatting voor bij ongeveer drie tot zes procent van de bevolking. Dat betekent dat in een klas van twintig kinderen ongeveer één kind DCD heeft.

Dit prentenboek (met hardcover en in vierkleurendruk) bevat kindvriendelijke informatie over DCD. Het is een ideaal instrument om aan psycho-educatie te doen. Aansluitend bij het verhaal is een deel voorzien voor ouders en leerkrachten met basisinformatie over DCD en talrijke tips hoe je het best omgaat met de ontwikkelingsstoornis.

Een initiatief van Sig en Arteveldehogeschool Gent m.m.v. de ouderwerkgroep Dyspraxis vzw

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS