3, 2, 1 ... Spring! Veerkrachtig omgaan met moeilijke keuzes en tegenslagen

ACT voor kinderen (ca. 8-12 jaar) - Standaardpakket
Auteur Wendy Troost (met illustraties van Jella Pollie)
Prijs € 129,00
Extra Pakket: map + 5 identieke kinderboekjes - 40 pagina's
ISBN 9789058731203
Categorie Geestelijke gezondheid
BESTELLEN
Delen op sociale media
Korte inhoud

Dit is het standaardpakket van de publicatie: 3, 2, 1… Spring! Veerkrachtig omgaan met moeilijke keuzes en tegenslagen. ACT voor kinderen (ca. 8-12 jaar).

Het standaardpakket van het programma voor kinderen met ervaringsgerichte oefeningen rond ACT bestaat uit:

  • Een stevige, losbladige map voor zorgverleners met een handleiding, uitgewerkte bijlagen, materiaal voor ACTie thuis, transparanten horend bij de handleiding, enz.
  • 5 identieke werkboekjes voor kinderen, zogenaamde 'Kangoeboekjes': volledig te individualiseren met foto's, oefeningen, enz., bruikbaar voor 5 kinderen (aanvulpakket nabestellen is mogelijk, zie hieronder)
  • Bijhorende website www.321spring.be met extra materialen en oefeningen

Het programma ACT voor kinderen kan gebruikt worden in tal van settings, zowel individueel als in groep.

Voor wie?

Het programma is bedoeld voor kinderen van ca. 8 tot 12 jaar die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken om veerkrachtig te leren omgaan met moeilijke keuzes en tegenslagen.

ACT is een wetenschappelijk onderbouwde methodiek die positief kan zijn voor kinderen met OCD, gedragsstoornissen, leerstoornissen met comorbide angst, autismespectrumstoornissen, ticstoornissen, anorexia nervosa, depressie, ADHD, posttraumatische stressstoornis, enz.

3, 2, 1… Spring! is kant en klaar en volledig op maat gemaakt. Door het gevarieerd aanbod van speelse oefeningen, beelden en verhalen spreekt het kinderen aan. Doordat het heel visueel is, kan het ook gebruikt worden voor kinderen met ASS of een licht verstandelijke beperking.

Auteur Wendy Troost is overtuigd van het belang om ook ouders en grootouders (en andere zorgverleners) bij dit programma te betrekken.

Met een voorwoord van Monique Samsen (NL), bekend van het boek 'Acceptance and commitment therapy bij kinderen en jongeren' (2016)

Uit het voorwoord: "Mijn hart maakte daarom een dansje bij het lezen van ‘3, 2, 1 … Spring!’ Wendy breekt een lans voor ACT bij kinderen. Voor je ligt een zeer praktisch handboek, aangevuld met een werkboek voor kinderen. De auteur geeft kinderen handvatten om als een kangoeroe weer flexibel in het leven te staan. Net als toen ze net geboren werden. En hopelijk geeft het hen voldoende vertrouwen in zichzelf om ook als volwassene nog te zijn als een pasgeboren baby: open, nieuwsgierig, hier zijnde, en een onbewust – bijna lijfelijk – vertrouwen in het in staat zijn om altijd te kunnen bewegen, op welk terrein dan ook. Ik gun alle kinderen de vrijheid in zichzelf om te kunnen blijven springen. 3, 2, 1… Spring!"

 

> Meer info over het Aanvulpakket Kangoeboekjes (werkboekjes voor kinderen)

> Bij dit pakket hoort aanvullend (en los verkrijgbaar) de verhalenbundel Struisvogel & Leeuw voelen zich niet altijd blij (en dat is oké) van dezelfde auteur. > Meer info en bestellen 

 

BESTELLEN
Delen op sociale media
CONTACTEER ONS