Probleemgedrag bij kinderen en jongeren met autisme

Zeven basispatronen
Thema
Autisme (ASS)
Type Studiedag
Code 011
Wanneer 05/04/2022
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar UCLL Heverlee
Prijs € 106,00 - € 91,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/03/2022
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
INSCHRIJVEN PRINT
Extra info

Trefwoorden

Autisme - probleemgedrag - basispatronen

 

Inhoud

Probleemgedrag is slechts de zichtbare buitenkant van de emotionele ontregeling die kinderen en jongeren met autisme ervaren als de stress waarmee ze worden geconfronteerd hun verwerkingsmogelijkheden overstijgt.

Dat probleemgedrag kan zeer verscheiden vormen aannemen: een breed gamma aan emotionele en gedragsproblemen kan optreden bij mensen met autisme. Tijdens deze studiedag worden zeven basispatronen besproken die in veel specifieke probleemgedragingen terugkeren. Het gaat om: stress, angst, ontstemming, dwang, agressie, verzet en automutilatie. Telkens wordt eerst de onderliggende dynamiek toegelicht en worden er vervolgens van daaruit richtlijnen voor de aanpak op verschillende ontwikkelingsniveaus uitgewerkt.
 

Door wie?

Wilfried Peeters is psycholoog en werkt bijna dertig jaar in de autismehulpverlening, waarvan het grootste deel in het expertisecentrum autisme van het UZ Leuven. Momenteel werkt hij voor een mobiel kinderpsychiatrisch team van het UPC KU Leuven (yuneco combi) en is hij als lector verbonden aan de bachelor-na-bacheloropleiding autisme van de AP-hogeschool in Antwerpen. In 2021 publiceerde hij het boek ‘Autisme en probleemgedrag: naar een betere afstemming tussen kinderen met autisme en hun niet-autistische omgeving’.

 

Voor wie?

De vorming is bedoeld voor iedereen die beroepshalve kinderen, jongeren of volwassenen met autisme begeleidt.

 

Over wie?

0 - 18 jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Delen

INSCHRIJVEN
CONTACTEER ONS