NAH + seks = complex

Zorg om seksuele gezondheid van mensen met NAH
Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 141
Wanneer 19/11/2021
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 16/11/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
INSCHRIJVEN PRINT
Extra info

Trefwoorden

NAH / beperkingen / seksuele gezondheid / zorg

 

Inhoud

Menselijke seksualiteit is een complex samenspel tussen lichamelijke, psychologische en sociale factoren dat aangestuurd wordt door onze hersenen. Zodra er iets misgaat in de hersenen heeft dat vele directe en/of indirecte gevolgen voor de seksuele gezondheid. Seks is vaak zeer complex geworden. (N)AH maakt intieme relatievorming dikwijls tot een moeilijke en verwarrende opgave. Daarnaast levert deze complexe seks ook in de (mantel)zorg vaak problemen op in de vorm van ongewenst gedrag.

Hoe kun je als hulpverlener - vanuit je eigen discipline en werkplek - in dit complexe geheel een zinvolle bijdrage leveren? Aan de hand van twee modellen (Quantum Model en Matrixmodel) krijg je praktische handvatten aangereikt waarmee je de complexiteit van seksuele gezondheid van mensen met (N)AH in kaart kunt brengen. Tevens krijg je zicht op welke interventies je zou kunnen doen en hoe je zou kunnen samenwerken met andere disciplines in je netwerk. Daarnaast oefen je met elkaar om seksuele gezondheidsthema’s te bespreken, zowel met patiënt (en evt. partner) als met andere (collega) zorgverleners.

 

Door wie?

Riet Pieters

Zij werkt als arts-seksuoloog NVVS in Revaldatiecentrum Heliomare te Wijk aan Zee en in een eigen seksuologie-praktijk in Woerden.

  

Jim Bender

GZ psycholoog-seksuoloog NVVS, werkzaam in Revalidatie-centrum Basalt te Den Haag.

Voor wie?

Alle hulpverleners die (willen) werken rond problemen inzake seksuele gezondheid bij cliënten met NAH
 

Over wie?

18 - 65 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Delen

INSCHRIJVEN
CONTACTEER ONS