DCD: alles wat je moet weten

Thema
(Psycho)motoriek
Code 113
Wanneer 02/11/2021
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 29/10/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
INSCHRIJVEN PRINT
Extra info

Trefwoorden

DCD / developmental coordination disorder / psychomotoriek

 

Inhoud

Kinderen met DCD (Delepmental Coördination Disorder) hebben vaak problemen met taken die een motorische vaardigheid vereisen. Hierdoor hebben ze moeite met de uitvoering van dagdagelijkse activiteiten thuis en op school. Deze kinderen krijgen hiervoor de nodige ondersteuning bij kinderkinesitherapeuten en/of ergotherapeuten.

Tijdens deze studiedag gaan we aan de slag met de opbouw van een goede theoretische achtergrond, overlopen we welke psychomotorische tests worden gebruikt om een correcte diagnose te stellen en wisselen we dit af met praktijkvoorbeelden aan de hand van zelf aangebrachte casussen.

Deze studiedag richt zich tot pediatrische kinesitherapeuten, ergotherapeuten en zorgprofessionals in het onderwijs die hun kennis willen opfrissen/uitbreiden met de ‘state-of-the-art’ aangaande symptomen, diagnostiek en behandeling/management bij DCD.

 

Door wie?

Barbara De Mey

Pediatrisch kinesitherapeut
Praktijkassistent binnen de opleiding Revaki van de Universiteit Gent

Auteur van het boek ‘Developmental coordination disorder, als (ook) bewegen niet vanzelfsprekend is’ en ‘Ik kan het! Een schrijfmotorisch therapieconcept.’

 

Voor wie?

De studiedag is bedoeld voor kinesitherapeuten, ergotherapeuten en zorgprofessionals in het onderwijs die basiskennis willen verwerven rond DCD of hun kennis willen opfrissen.  

 

Over wie?

3-12 jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen


 

Delen

INSCHRIJVEN
CONTACTEER ONS