Stressmanagement bij autisme

Thema
Autisme (ASS)
Code 109
Wanneer 13/12/2021
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 104,00 - € 89,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/12/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
INSCHRIJVEN PRINT
Extra info

Trefwoorden

ASS / stress / prikkelverwerking
 

Inhoud

Mensen met autisme lopen omwille van hun autisme en hoe de omgeving daarmee omgaat vaak gebukt onder stress. Storende en verwarrende zintuiglijke prikkels, onduidelijke communicatie, onvoorspelbaar menselijk gedrag … het zal je dagelijkse kost maar zijn.

Tijdens deze studiedag leer je hoe je stress bij mensen met autisme in kaart kan brengen. En natuurlijk ook hoe je er, eventueel samen met hen, iets aan kan doen.

Vereiste voorkennis: kennis hebben van de basiskenmerken van autisme, zowel op gedragsmatig als (vooral) op cognitief vlak. Enige levenservaring (met stress) is een voordeel. 
 

Door wie?

Dr. Peter Vermeulen
Autisme Centraal
Pedagoog en autismedeskundige

Hij heeft een specifieke deskundigheid inzake neuropsychologische aspecten van autisme, (differentiaal)diagnostiek, psychologische begeleiding en sociale cognities. In 2002 werd hij gepromoveerd tot doctor in de Sociale Wetenschappen met een proefschrift over normaal tot hoogbegaafde volwassenen met autisme. Hij is tevens auteur van diverse artikels en boeken over autisme en verzorgt internationaal


Voor wie?

Hulpverleners: voornamelijk gericht op psychologen, orthopedagogen, sociaal werkers, (zorg)leerkrachten en (revalidatie)artsen.
 

Over wie?

6 tot 18 jaar
 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Accreditering voor artsen werd aangevraagd bij het paritair comité Psychiatrie

Delen

INSCHRIJVEN
CONTACTEER ONS