StAPPenplan - tips voor het inzetten van apps bij mensen met autisme

Thema
Autisme (ASS)
Code 108
Wanneer 18/10/2021
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 192,00 - € 154,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 13/10/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

Trefwoorden

ASS / autismevriendelijk / apps / digitaal

 

Inhoud

Smartphone, iPhone, tablet... We kunnen ons haast niet meer voorstellen hoe we overleefden zonder deze technische vernuften. De vele apps (applicaties) die ontworpen worden voor deze toestellen maken ons leven makkelijker en aangenamer.

Apps zijn erg ‘in’ en zeer populair. Ook in de wereld van autisme zijn ze aan een opmars bezig. Er zijn al zoveel apps voor autisme dat we straks niet meer weten welke app nu te kiezen. We geven een overzicht van de vele mogelijkheden (maar ook de beperkingen) en stellen je ons StAPPenplan voor, dat de verschillende stappen beschrijft bij het kiezen van apps voor iemand met autisme. Je gaat zelf aan de slag tijdens deze workshop met dit stAPPenplan en beoordeelt een of meerdere apps naar keuze op hun autismevriendelijkheid.

Dit is wellicht de enige workshop waar deelnemers hun smartphone of tablet niet moeten afzetten, maar integendeel MOETEN gebruiken.

Let op: tijdens deze workshop komen geen problematieken rond het gebruik van digitale technologie aan bod (bijvoorbeeld gameverslaving). Hulpverleners die hier handvaten rond zoeken, kunnen zich best inschrijven voor de studiedag 'Jongeren, sociale media en games' op 2/11/2021 (code 114). 

 

Door wie?

Dr. Peter Vermeulen

Autisme Centraal
Pedagoog en autismedeskundige

Hij heeft een specifieke deskundigheid inzake neuropsychologische aspecten van autisme, (differentiaal)diagnostiek, psychologische begeleiding en sociale cognities. In 2002 werd hij gepromoveerd tot doctor in de Sociale Wetenschappen met een proefschrift over normaal tot hoogbegaafde volwassenen met autisme. Hij is tevens auteur van diverse artikels en boeken over autisme en verzorgt internationaal workshops en lezingen.

 

Voor wie?

Hulpverleners die werken met personen met autisme en interesse hebben in technologie (apps).

 

Over wie?

12 - 18+ jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS