Kennismaking met Functional Analytical Psychotherapy (FAP) - Leer hoe je de werkrelatie bewust kan inzetten om tot gedragsverandering te komen

Thema
Algemeen
Code 131
Wanneer 15/11/2021
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 151,00 - € 119,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 10/11/2021
Aantal uren vorming 6,00u
Professionele vorming
INSCHRIJVEN PRINT
Extra info

Trefwoorden

Functional Analytical Psychotherapy / therapeutische relatie / functioneel interpersoonlijk gedrag

 

Inhoud

FAP staat voor Functional Analytical Psychotherapy en heeft zijn basis in de contextuele gedragswetenschappen. De focus van FAP ligt specifiek op het verbeteren van de interpersoonlijke relaties van de cliënt om zo tot meer levenskwaliteit te komen. Hiertoe wordt expliciet gebruikgemaakt van de therapeutische relatie: de relatie tussen de cliënt en de therapeut.

De therapeutische relatie wordt beschouwd als een weerspiegeling van de manier waarop de cliënt interageert met de mensen in zijn omgeving. Daarnaast is het een krachtig vehikel om nieuw functioneel interpersoonlijk gedrag te ontwikkelen.

Tijdens deze workshop leer je hoe FAP je klinisch werk kan verstevigen. Je leert door een FAP-bril kijken naar het interpersoonlijk gedrag van je cliënt en hoe je de therapeutische relatie kan gebruiken om meer open, gehecht en dus ook ‘moedig’ interpersoonlijk gedrag te ontwikkelen. Hiertoe gebruiken we een mix van experiëntiële en didactische methoden.

Let op: FAP promoot een authentieke, open en persoonlijke therapeutische relatie. Dit impliceert niet alleen theoretische kennis van de ontwikkeling van gehechtheidsrelaties, maar ook de bereidheid om als therapeut in zulke relatie te stappen. Dit vereist niet alleen voldoende zelfkennis, maar ook de capaciteit om strategisch risico’s te nemen en zich kwetsbaar op te stellen tegenover cliënten door oprechte emotionele reacties te uiten – weliswaar zeer bewust en met zorg gekozen.

 

Door wie?

Ellen Excelmans

Klinisch psycholoog en gedragstherapeut.

Als coördinator van Psychologennet combineert ze haar klinische praktijk met het coachen en opleiden van psychotherapeuten in motiverende gespreksvoering en gedragstherapie. 

 

Voor wie?

Psychologen, orthopedagogen en psychotherapeuten

 

Over wie?

Vanaf 16 jaar

 

Praktisch

Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Minimum 14, maximum 24 deelnemers

 

 

Delen

INSCHRIJVEN
CONTACTEER ONS