Basale stimulatie

Voorwaarde om tot ontmoeten en leren te komen - Code 150
Thema
Verstandelijke beperking
Code 150
Wanneer 22/10/2018
23/10/2018
Uur 09:30u tot 16:30u
Waar Sig Gijzegem
Prijs € 245,00 - € 196,00 voor participanten
Uiterste inschrijvingsdatum 05/10/2018
Aantal uren vorming 12,00u
Professionele vorming

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

Afdrukbare fiche

Trefwoorden

Basale Stimulatie / ontmoeten / leren
 

Inhoud

In de therapie werken we met doelstellingen en willen we met de ANDER (i.c. de persoon met een ernstig meervoudige beperking, EMB) ergens heen, iets bereiken. Dikwijls wordt onze taal en ons handelen niet echt begrepen. Hoe maken we ons duidelijk? Hoe kunnen we iets bereiken? Hoe kunnen we samen beleven? Misschien moeten we het niet hebben over hoe WIJ ons duidelijk maken, maar ons eerder afvragen wat de ANDER ons wil vertellen. Hoe kunnen we een basisvertrouwen opbouwen om therapie te kunnen starten?

In deze tweedaagse workshop trachten we ons via ervaringsoefeningen in te leven in de belevingswereld van de persoon met EMB. Welke invloed heeft de omgeving op de persoon met EMB? We focussen op de ontmoeting!

Duidelijkheid kunnen we scheppen door aan de slag te gaan met de drie basale waarnemingsdomeinen: somatische, vibratorische en vestibulaire stimulatie. We proberen tot samen handelen en dialoog te komen, rekening houdend met de persoon en de omgeving waarin hij/zij zich bevindt. Vanuit die grondhouding kunnen therapie en leren starten.
 

Door wie?

Dirk De Schryver
WZC Aymonsfhof Dendermonde
Kinesitherapeut

Dirk heeft 23 jaar ervaring in het werken met personen met EMB (Het Veer - Sint-Niklaas) en in een eigen privépraktijk. Hij is bovendien gecertificeerd lesgever basale stimualtie (Internationaler Förderverein Basale Stimulation®).
 

Voor wie?

Medewerkers van revalidatiecentra, MFC’s en andere centra die in aanraking komen met personen met EMB (ernstig meervoudige beperking).
 

Over wie?

Alle leeftijden.
 

Praktisch

Informatiemap, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen
 

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS