Hersenletsel café in Beveren: toneelstuk Na(H)Leven

Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 262
Wanneer 13/10/2021
Uur 14:00u tot 17:00u
Waar Dagcentrum de Stroom, Beveren
Prijs € 5,00
Uiterste inschrijvingsdatum 13/10/2021
Aantal uren vorming 3,00u
Vorming voor Breed Publiek
INSCHRIJVEN PRINT
Extra info

Wat is een hersenletsel café?

Het opzet van de hersenletsel-cafés is laagdrempelig. Een hersenletsel-café is een ideale gelegenheid waar mensen met een hersenleltsel en hun netwerk, anderen kunnen ontmoeten in een rustige omgeving. Gezelligheid, gesprek en ontmoeting staan voorop. 

Naar aanleiding van De week van Hersenletsels organiseren de Hersenletsel Liga, Sig en tal van organisaties in Vlaanderen een hersenletsel-café tussen 11 en 18 oktober 2021. Elk herseletsel-café legt eigen accenten: het uitnodigen van een spreker, een workshop, een uitstap of gewoon gezellig samenzijn.

Monoloog TERUG! van Rein Decoodt

In 2009 trekt de jonge actrice Rein Decoodt door Mexico. Vanuit het niets wordt ze overvallen door een boosaardige bacterie die haar lichaam en geest teistert van kop tot teen. Na een lange strijd weet ze dat ze niet meer zal worden wie ze was. Zowel fysiek als psychisch is haar ‘zijn’ getekend door onzichtbare en zichtbare littekens.

Samen met theatermaker Dirk Pauwels brengt ze dit autobiografisch relaas in taal en beeld. Een warm poëtisch traktaat, kwetsbare woorden en beelden in een spannende monoloog verpakt. De vertelling over een jong leven dat plots een ander richting wordt ingestuurd, naar een tweede geboorte van een andere Rein.

 

TERUG! Grijpt naar de keel maar toont ook de kracht van het overleven.

 

 

Delen

INSCHRIJVEN
CONTACTEER ONS