Hoe omgaan met chronische rouw na NAH?

Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 256
Wanneer 05/10/2021
Uur 13:30u tot 15:30u
Waar Samen Sterk Lichtaart
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 05/10/2021
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

Wanneer je door een hersenletsel een plotse breuk in je leven ervaart, komen jij en je naasten  van de ene dag op de andere in een veranderd leven terecht. Niets is meer zoals voorheen. De gevolgen van een hersenletsel zijn voor iedereen anders. Toch is er één overeenkomst: het zet jouw leven op zijn kop.

Als getroffene kamp je met blijvende verlieservaringen, wat ook de naaste treft. Je rouwt over wat niet meer kan en wat ook nooit meer zal zijn. Dagelijks word je hiermee geconfronteerd: een blijvend verlies van kunnen, van willen, van hoe het vroeger was en niet meer zal zijn. We spreken dan van chronische rouw of levend verlies. Deze vorm van blijvende rouw is nog te weinig gekend en erkend in onze samenleving en je stuit vaak op onbegrip van de omgeving. Hoe vaak krijg je niet te horen als getroffene: ‘wees blij dat je nog leeft!’, of als naaste: ‘wees blij dat hij/zij er nog is!’.

Bij deze bijeenkomst staan we stil bij de impact van het gebeurde, hoe jij er zelf mee omgaat en welke steun je mag verwachten van de omgeving bij het omgaan met dit ‘traag treuren’. Er is ruimte tot het delen van ervaringen (daarom werken we in een klein groepje van max. 10-12 deelnemers).
 

Sprekers:

Greet Demesmaeker
Praktijkgerichte orthopedagoge, professional coach, rouw- en verliesconsulent

Tinneke Claes
Ergotherapeute, NAH-deskundige, expert valpreventie

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS