NAH fotogroep: foto's (leren) maken om over de gevolgen van je hersenletsel in gesprek te gaan (voor nieuwe deelnemers)

Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 232
Wanneer 13/09/2021
27/09/2021
11/10/2021
25/10/2021
08/11/2021
22/11/2021
Uur 14:00u tot 16:00u
Waar
Prijs € 90,00
Uiterste inschrijvingsdatum 10/09/2021
Aantal uren vorming 12,00u
Vorming voor Breed Publiek
INSCHRIJVEN PRINT
Extra info

U KAN ZICH AANMELDEN VOOR DEZE CURSUS DOOR EEN MAIL TE STUREN NAAR sabine.willaert@sig-net.be. OP BASIS VAN DE WOONPLAATSEN VAN DE AANMELDERS ZULLEN WE DE PLAATS VAN DE CURSUS BEPALEN.

 

Inhoud

We leven in een beeldcultuur. Een foto zegt meer dan duizend woorden. De NAH-fotogroep is een zesdelige cursus waarbij personen met een hersenletsel in groep (beter) leren fotograferen en thematische opdrachten krijgen.
Elke les omvat een korte fotografietraining die afgesloten wordt met een ‘huiswerk’-opdracht. We bouwen langzaam op en werken rond vier thema’s: Wie ben ik? Hoe was mijn leven voor het NAH? Hoe is mijn leven nu? Hoe zie ik de toekomst? De huiswerkfoto’s worden elke week besproken met de andere deelnemers, waardoor situaties bespreekbaar worden die anders moeilijker te bespreken zouden zijn. 
De methodiek van de NAH-fotogroep draagt bij tot de verwerking van de gevolgen van NAH: in groep aankaarten wat je overkomen is en ervaringen delen op een gezellige manier. De foto’s zijn het middel om tot gesprek te komen. 
Elke NAH-fotogroep resulteert in een toonmoment (bv. een tentoonstelling of presentatie) waarbij de foto’s aan vrienden/familie getoond kunnen worden. 
Geïnteresseerd? Stel je ‘officieel’ kandidaat om deel te nemen aan de cursus bij  sabine.willaert@sig-net.be. Daarna nemen we telefonisch contact op. We streven ernaar een werkbare groep deelnemers samen te stellen.

 

Door wie?

Geert Andries
Stafmedewerker Sig

Heeft ervaring met het geven van fotogroepen en  jaren vormingswerk op de teller.

 

Voor wie?

Deze zesdelige cursus is uitsluitend bedoeld voor personen met NAH.

 


 

Delen

INSCHRIJVEN
CONTACTEER ONS