Webinar - Hoe omgaan met geen of te weinig ziekte-inzicht bij personen met NAH? (VOOR STUDENTEN)

Code 305
Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 305
Wanneer 01/12/2020
Uur 18:30u tot 20:00u
Waar Online vorming
Prijs € 15,00
Uiterste inschrijvingsdatum 30/11/2020
Aantal uren vorming 1,50u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

PRINT
Extra info

 

Afdrukbare fiche

Belangrijk: 
Na betaling ontvangt u ten laatste op de dag van de webinar vóór 12 uur een-mail met een unieke link (kijk ook uw spambox na). Mocht u deze na 12 uur nog niet gekregen hebben, gelieve dan een mail te sturen naar info@sig-net.be.

 

Inhoud

In een eerste deel willen we ingaan op hoe omgaan met te weinig of geen ziekte-inzicht. Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan optreden ten gevolge van een (verkeers)ongeval, een beroerte, infecties, een hersentumor of een ander trauma waarbij de hersenen beschadigd worden. Samen met de persoon wordt ook zijn omgeving getroffen door de gevolgen die dit kan opleveren. Er kunnen zichtbare gevolgen zijn (zoals bv. moeilijkheden bij het bewegen) en minder zichtbare gevolgen zoals cognitieve en emotionele veranderingen. Het is als persoon in de omgeving niet altijd gemakkelijk te begrijpen waarom bepaald gedrag of reacties anders zijn dan vroeger. Die veranderingen worden niet altijd erkend als een gevolg van NAH, worden soms zelf aan slechte wil toegeschreven of geven aanleiding tot discussies. Het is daarom belangrijk om in eerste instantie NAH en de mogelijke gevolgen te begrijpen en er mee leren omgaan. Deze avond kijken we hoe we kunnen omgaan met dat geen of te weinig ziekte-inzicht.

In een tweede deel willen we een specifiek gevolg belichten: neglect. Dit is een gevolg van een hersenletsel, meestal door een beroerte. Bij neglect wordt stelselmatig één lichaamshelft of een deel van de ruimte om iemand heen verwaarloosd. Wat zijn de gevolgen van een neglect en hoe ga je hiermee om?

 

Door wie?

Wouter Lambrecht
Klinisch neuropsycholoog

 

Voor wie?

Deze vorming is uitsluitend voor STUDENTEN bedoeld.

 

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

CONTACTEER ONS