Webinar - Omgaan met agressie en impulsief gedrag na NAH

Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 289
Wanneer 17/11/2020
Uur 19:00u tot 21:00u
Waar Online
Prijs € 5,00
Uiterste inschrijvingsdatum 16/11/2020
Aantal uren vorming 2,00u
Vorming voor Breed Publiek

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

PRINT
Extra info

 

Afdrukbare fiche


Inhoud

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan zichtbare gevolgen hebben zoals motorische problemen of een merkbare achteruitgang van de zintuiglijke functies. Er kunnen echter ook minder opvallende gevolgen zijn die pas duidelijk worden naarmate men meer met de persoon in kwestie omgaat (of hem/haar kende vóór het incident): er kunnen emotioneel dingen veranderd zijn (zoals bv. in vergelijking tot vroeger een veel lagere frustratiedrempel of net omgekeerd: een uitgesproken gelatenheid) of op sociaal vlak dingen opvallen, zoals bv. niet (meer) respecteren van communicatieregels of een gebrek aan inlevingsvermogen. 

Agressie of ander ongepast gedrag kunnen evenwel uitingen zijn van een ander probleem zoals vermoeidheid of frustratie. Onmacht en aanvaardingsproblematiek liggen ook niet uitzonderlijk aan de basis van veranderingen. 

Het is voor een persoon uit de directe omgeving niet altijd even gemakkelijk om hiermee om te gaan. En ook voor de persoon met NAH zijn er veel dingen veranderd. We zetten alles op een rijtje!

U hoeft hiervoor niets te installeren! Enkel ’s avonds op de link drukken! We werken via het programma ZOOM.
 

Door wie?

Wouter Lambrecht
Klinisch neuropsycholoog

 

Voor wie?

Deze activiteit is voor personen met NAH en hun omgeving.

Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

 

Via het platform Zoom kunt u deze webinar volgen. U krijgt een e-mail met een link naar de webinar op 16/11. Kreeg u op 16/11 na 12.00 u nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met Kim Van Daele via  kim.van.daele@sig-net.be
 

Delen

De uiterste inschrijfdatum voor deze activiteit is verstreken

CONTACTEER ONS