Cognitieve, emotionele en gedragsmatige veranderingen na NAH

Code 211
Thema
Hersenletsel (NAH)
Code 211
Wanneer 02/04/2020
Uur 14:00u tot 16:30u
Waar Revarte Edegem
Prijs € 0,00
Uiterste inschrijvingsdatum 02/04/2020
Aantal uren vorming 2,50u
Vorming voor Breed Publiek

Deze vorming is geannuleerd.

PRINT
Extra info

 

Afdrukbare fiche


Inhoud

‘Cognitief’ slaat op de menselijke mogelijkheden tot het verwerken van voorstellingen en informatie in de hersenen. Iemand met een niet-aangeboren hersenletsel kan hier problemen mee hebben. Zo kan het bv. voorkomen dat wat de persoon in kwestie denkt niet overeenstemt met zijn gedrag, wat hij zegt of wat hij bedoelt. Dit kan tot misverstanden leiden in de communicatie. Elkaar niet begrijpen lokt sowieso problemen uit en zorgt voor de persoon met NAH opnieuw voor frustraties en gevoelens van machteloosheid, afhankelijkheid en hulpeloosheid, niet uitzonderlijk geuit in negatieve emoties. Er kan dus een grote invloed zijn op de persoonlijkheid: veel vlugger geïrriteerd, vatbaarder voor depressies, woede-uitbarstingen hebben, enz.
 

Dit zijn stuk voor stuk gevolgen die lichamelijk minder zichtbaar zijn, maar toch een grote impact hebben op de relaties met dierbare personen. Soms heb je het als persoon met NAH niet eens zelf door dat de omgeving veranderingen opmerkt. Hoe kan je dit bespreekbaar maken? Hoe kan je hiermee als partner, gezinslid, vriend of mantelzorger omgaan op moeilijke momenten? En hoe ga je er als persoon met NAH zelf mee om?
 

We voorzien een gemeenschappelijk deel voor de pauze. Na de pauze splitsen we op in een groep personen met NAH en een groep familie en mantelzorgers.
 

Door wie?

Nathalie Vaes
klinisch neuropsycholoog

Jo Verhaegen
klinisch psycholoog
 

Voor wie?

Deze activiteit is bedoeld voor personen met NAH en hun familie/netwerk.
Studenten en professionelen kunnen niet deelnemen aan deze activiteit.

.

Delen

Deze vorming is geannuleerd.

CONTACTEER ONS